Hlavní obsah

Útočník Pytlík míří do Finska, na dva roky se upsal KalPě Kuopio

Český hokejový útočník Jaromír Pytlík bude hrát ve finské lize v celku KalPa Kuopio. Devatenáctiletý talent, jehož draftovalo loni ve čtvrtém kole na 99. pozici v NHL New Jersey, podepsal v novém působišti dvouletou smlouvu.

Foto: Sport.cz

Jaromír Pytlík míří do Finska.

Článek

V této sezoně nemohl Pytlík pokračovat v zámořské juniorské OHL v Sault Ste. Marie a nastoupil jen ve čtyřech utkáních za prvoligové Litoměřice. Představil se na přelomu roku na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu, kde ale vinou zranění sehrál jen jediný zápas.

"Jaromír je všestranný hráč s dobrými parametry. Jeho sezona se nevyvíjela podle plánu vinou zranění a restrikcí, ale očekávám, že se bude zlepšovat a zařadí se mezi opory," řekl klubovému webu sportovní ředitel KalPy Anssi Laine.

Pytlík má na kontě 31 zápasů v české extralize za Vítkovice a připsal si v nich dva body za gól a asistenci. V OHL, kam odešel předloni v lednu, měl v základní části bilanci 69 bodů za 33 gólů a 36 přihrávek z 82 utkání a v play off v 11 duelech nasbíral čtyři branky a stejný počet asistencí.

"Těším se na novou výzvu. Nemůžu se dočkat, až budu v Kuopiu, seznámím se se spoluhráči a poznám město. Mám od sebe velká očekávání a chci na sobě tvrdě makat. Těším se ve Finsku na rychlý hokej," prohlásil Pytlík, který má za sebou dva šampionáty dvacítek a jedno mistrovství světa osmnáctek.

Reklama

Související témata:
Pytel