Hlavní obsah

MS hokejistek v Calgary bude minimálně v základních skupinách bez diváků

Calgary

Mistrovství světa hokejistek v Calgary bude minimálně v základních skupinách bez diváků. Kanadský hokejový svaz a organizační výbor oznámily, že na skupinové duely se nebudou prodávat vstupenky. Na turnaji se představí i Češky, které začnou v pátek s Dánskem.

Foto: @darrenmakphoto, Twitter

Hokejistky Kanady. Ilustrační foto.

Článek

Svaz jedná se zdravotními úřady o možnosti diváků na další fáze turnaje, ale hlavní je ochrana zdraví obyvatel Alberty i deseti zúčastněných týmů. "Sice bychom rádi přivítali fanoušky ve WinSport Areně v Calgary, ale naší prioritou je zdraví a bezpečnost všech zainteresovaných, což umožní soutěžit nejlepším hokejistkám světa a zajistí, že 31. srpna budeme moci předat medaile," uvedl prezident kanadského hokejového svazu Scott Smith.

Šampionát se měl odehrát v Halifaxu a ve městě Truro již v dubnu, následně byl o měsíc odložen. Nakonec je zcela odlišný termín i dějiště. Český tým pod vedením Tomáše Paciny odletěl do zámoří už 10. srpna, protože kvůli opatřením proti šíření koronaviru musel v dějišti absolvovat pětidenní karanténu.

Po zápasech v základních skupinách jsou čtvrtfinálová utkání naplánovaná na 28. srpna, semifinále o dva dny později a zápasy o konečné umístění na úterý 31. srpna.

Přípravný zápas hokejistek v Calgary:
ČR - Švýcarsko 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Branky 7. Křížová, 54. Mills - 39. a 59. Ryhnerová, 30. Hofstetterová, 36. Martiová.

Reklama