Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 2:1Hokejisté Hradce Králové deklasovali v přípravě na extraligu zahraničního soupeře

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové deklasovali v přípravě na nový ročník extraligy tým Vídeň Capitals 8:0 a připsali si šestou výhru za sebou. Na druhé výhře nad rakouským týmem hrajícím mezinárodní ligu ICEHL se dvěma góly a asistencí podílel útočník Petr Koukal, tři body si připsali poprvé hrající kapitán Radek Smoleňák a Aleš Jergl. Premiérové čisté konto v hradeckém dresu udržel Henri Kiviaho. Východočeši o své výhře rozhodli zejména pěti góly ve druhé třetině, ve které zvládli Bohumil Jank a Richard Nedomlel úspěšně i bitky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Článek

První výhru ve čtvrtém přípravném zápase si připsal Zlín, jenž díky vydařené třetí třetině zvítězil v Havířově 5:1. Dvěma góly a asistenci se na výhře Beranů v turnaji Zubr Cup podílel Štěpán Fryšara.

"Utkání hodnotíme pozitivně. Dali jsme pět branek, což jsme potřebovali po slabé produktivitě v předcházejících zápasech. Viděli jsme bojovný zápas z obou stran, výborný výkon podali oba gólmani. Oba týmy měly řadu příležitostí. Pro nás je to povzbuzením, že jsme zápas v neúplné sestavě a se čtyřmi juniory na soupisce vítězně zvládli," řekl zlínský trenér Robert Svoboda na klubovém webu.

Dvougólový střelec Robert Flick se podepsal pod výhru Vítkovic nad Olomoucí 2:1. Druhý gól vstřelil 21 sekund před koncem, Hanáci tak prohráli i šestý přípravný zápas a dál čekají na premiérové vítězství.

"Myslím, že naše lajna byla v tomto utkání obecně silná. První třetina byla taková rozkouskovaná, puky odskakovaly všude. Ale postupem času jsme si vypravovali několik slibných úniků a brejků, které vycházely z našeho dobrého forčekingu. Myslím, že zápas se nám povedl jako lajně, ne jako mně osobně jednotlivci," uvedl Flick na klubovém webu.

Podle původních plánů se dnes měli utkat i hráči Litvínova a Plzně, zápas však byl kvůli početné marodce Západočechů zrušen.

Přípravné hokejové zápasy:
Mountfield Hradec Králové - Vídeň Capitals 8:0 (2:0, 5:0, 1:0)
Branky: 3. a 19. Koukal, 21. Lev, 26. Oksanen, 28. Cingel, 30. Štohanzl, 33. Smoleňák, 49. Lalancette
Vítkovice - Olomouc 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 26. a 60. Flick - 27. T. Černý
Havířov - Zlín 1:5 (0:1, 1:0, 0:4)
Branky: 24. Dostálek - 44. a 48. Fryšara, 20. Ferenc, 48. Okál, 55. T.. Mikúš z TS

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec