Hlavní obsah

Deset let bez vás! Slováci obviňují Rakušany z honu na hráče, Vídeňané kritizují rozhodčí

Nitra/Praha

Opusťte ledovou plochu, v zápase nebudeme pokračovat. Takový pokyn vydali v neděli večer na konci druhé třetiny trenéři Nitry svým hokejistům v přípravném duelu proti Vídni. Zástupcům slovenského klubu se nelíbila místy až neúměrně tvrdá hra Rakušanů, která podle nich neměla s hokejem nic společného.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Nitry - ilustrační foto.

Článek

Nitra v té době nad účastníkem mezinárodní ligy ICEHL vedla 5:1, jenže napětí na ledě každou další minutou eskalovalo. Ve 38. minutě pak byl za brankou sestřelen teprve sedmnáctiletý slovenský reprezentační obránce Šimon Nemec a na ledě se strhla hromadná bitka.

Po jejím konci sice rozhodčí rozdali tresty, ve hře už se ale nepokračovalo. Domácí trenéři měli obavy o zranění svých svěřenců a radši je stáhli z ledu. Fanoušci přítomní na tribunách na předčasné ukončení zápasu zareagovali potleskem a Vídeňany naopak vypískali.

„Mrzí nás, že se zápas nedohrál, za což se divákům omlouváme, ale zdraví našich hráčů je pro nás prvořadé. Zákroky, jakými se začali prezentovat hráči soupeře, byly daleko za hranicí zdravého rozumu," uvedla následně Nitra na svém facebookovém profilu.

„S hokejem to nemělo nic společného. Nemělo smysl nechat naše hráčů, kteří chtěli hrát hokej, pokračovat v takovém zápase. Nebudeme se účastnit úmyslného honu na naše hráče," dodali zástupci slovenského klubu.

Vídeň, pro kterou šlo o generálku na start ICEHL, vše viděla jinak. „Rozhodli jsme se hrát tvrdě, ale samozřejmě férově. Bohužel se zdálo, že rozhodčí neměli nejlepší den," prohlásil pro oficiální stránky rakouského klubu jeho kanadský trenér Dave Barr.

„S klubem Vídeň Capitals si příštích deset let určitě nezahrajeme," kontruje Nitra.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko zítra 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.