Hlavní obsah

Hokejisté Grand Rapids v čele s gólmanem Mrázkem vyhráli i druhé finále play off AHL

Český brankář Petr Mrázek se třiceti úspěšnými zákroky podílel i ve druhém zápase finále play off nižší zámořské ligy AHL na vítězství svého týmu. Hokejisté Grand Rapids přehráli hráče Syracuse na jejich ledě 6:4 a v sérii vedou už 2:0. Crunch nepomohl ani gól Andreje Šustra a asistence Ondřeje Paláta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový brankář Petr Mrázek v dresu reprezentace.

Článek

Grand Rapids dostal v páté minutě do vedení Slovák Tomáš Tatar, který se s 12 góly vyrovnal v čele tabulky střelců Marku Arcobellovi z Oklahomy. Náskok hostů zvýšil Triston Grant, v 15. minutě prostřelil Mrázka Šustr a zaznamenal první trefu v play off.

Ve druhém dějství upravil na 3:1 Landon Ferraro. V přesilovce snížil Slovák Richard Pánik, ale Grand Rapids vrátil dvoubrankový náskok v početní převaze jeho krajan Tomáš Jurčo. Crunch vyrovnali díky trefám Bretta Connollyho a J.T. Browna. Na třetím gólu domácích v početní převaze se podílel Palát, který se s 21 body za pět tref a 16 asistencí ze 14 utkání vyhoupl do čela produktivity před Arcobella.

Jenže Griffins ve 39. minutě hned po 26 vteřinách získali také v přesilovce díky Francisu Paremu vedení a pět minut před koncem pojistil výhru Jan Muršak. Hráči Syracuse ve třetí třetině přestříleli soupeře 13:4, ale na gólmana Mrázka nevyzráli. Grand Rapids teď budou mít třikrát výhodu domácího prostředí, nejbližší duel je na programu ve středu.

Finále play off AHL - 2. zápas:
Syracuse - Grand Rapids 4:6 (za domácí Šustr 1+0, Palát 0+1)
Stav série 0:2

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice