Hlavní obsah

VIDEO: Sudí dostal během bitky pěstí do obličeje a okamžitě se poroučel k ledu

Praha

Nejen hráčům zapojujícím se v hokeji do pěstních šarvátek hrozí, že občas utrží nějakou tu ránu. V utkání British Columbia Hockey League, jedné z kanadských juniorských soutěží, se o tom přesvědčil čárový rozhodčí Ryan Dawson.

KO čárovému rozhodčímu

 
Článek

V souboji domácích Vernon Vipers s Prince George Spruce Kings zbývalo do konce necelých šest minut, když u mantinelu vznikla potyčka, do níž se zapojilo několik hráčů. Nejaktivněji si počínali útočník Vipers T. J. Dumonceaux a obránce Christian Weidauer.

Čárový sudí Ryan Dawson se bitku snažil utnout v jejím zárodku, a tak se mezi oba kohouty vrhnul a snažil se je od sebe oddělit. Svého rozhodnutí teď ale nejspíše lituje, protože Dumonceaux se se skloněnou hlavou napřáhl a místo protihráče trefil pěstí do obličeje právě rozhodčího.

Dawson pomalinku klekl na kolena, až nakonec zůstal na ledě ležet. O pár chvil později už si přikládal k obličeji kapesník, aby zastavil krvácení, a následně ledovou plochu opustil. Na svém Twitteru pak oznámil, že mu v nemocnici museli ránu spravit několika stehy.

Dumonceaux za svůj úder dostal osobní desetiminutový trest i trest ve hře a zápas, který nakonec přinesl remízu 4:4, pro něj předčasně skončil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec