Rubriky:

Ostatní

Měl gól platit? Jistý si nebyl ani rozhodčí, video použít nemohl. Jak se rozhodl?

20. ledna 2016 15:41 - Örebro

Hodně kuriózní gól padl v utkání švédské hokejové ligy mezi celky Örebro a Brynäs. Finský útočník domácího týmu Marko Anttila napřáhl necelé tři minuty před koncem základní hrací doby za stavu 2:2 ve středním pásmu, poslal kotouč směrem ke gólmanovi Sandströmovi a ten po nečekaném odrazu puku od plexiskla kapituloval. Ve Švédsku ale nyní řeší, jestli měla vítězná trefa vůbec platit.

Kotouč odrazem od plexiskla za brankou dopadl obloukem k Sandströmovi, jehož zezadu trefil do nohy a zamířil do branky. Otázkou ale zůstává, zda se puk zároveň s plexisklem nedotkl i ochranné sítě nad ním. V tom případě by totiž rozhodčí museli hru přerušit a vhazovalo by se ve středním pásmu.

Ani hlavní sudí si v daný moment vůbec nebyl jistý. „Slyšeli jsme, že se puk odrazil od plexiskla, jenže netušíme, jestli se dotkl i ochranné sítě. Předpokládáme, nevíme to ovšem jistě, že se puk odrazil z místa blízkého ochranné síti," uvedl Morgan Johansson pro deník Aftonbladet.

Johansson si nemohl vypomoci ani poradou s kolegou u videa, neboť pravidla jeho zhlédnutí v těchto případech neumožňují. A chytřejší nebyl hlavní arbitr ani pár minut po skončení utkání. „Už jsme viděli i televizní záběry, ty ale nejsou moc ostré a dostatečně průkazné," přiznal.

Örebro, za které nastupují i čeští obránci Petr Zámorský s Jakubem Krejčíkem, těsný náskok 3:2 udrželo až do závěrečné sirény.

škv, Sport.cz

Zrušit


Časová osa: Ostatní

Filtr článků - Ostatní