Hlavní obsah

V nominaci Švédska na Světový pohár nahradil Steena Rakell

Stockholm

Útočník Rickard Rakell z Anaheimu nahradil v nominaci hokejistů Švédska na Světový pohár v Torontu nedoléčeného Alexandera Steena ze St. Louis. Dvaatřicetiletý Steen se na začátku června podrobil operaci ramena a nestihne se dát do startu turnaje zcela zdravotně do pořádku. O devět let mladší Rakell se může těšit na první velkou mezinárodní akci v kariéře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

"Je to velké oslabení, že Alex nemůže hrát na Světovém poháru. Jeho schopnosti a šikovnost bude našemu týmu chybět. Nicméně Rickard Rakell dodá mužstvu také velkou ofenzivní sílu. Svými výkony v Anaheimu Rickard ukázal, jakou má před sebou budoucnost," uvedl v tiskové zprávě trenér švédské reprezentace Rikard Grönborg.

Rakell si v uplynulé sezoně v NHL připsal v 72 zápasech 43 bodů za 20 branek a 23 asistencí. V sedmi duelech play off zaznamenal gól a přihrávku. Dohromady má juniorský mistr světa z roku 2012 na kontě v NHL 165 utkání a 78 bodů (29+49). Ve 27 utkáních bojů o Stanleyův pohár zaznamenal tři zásahy a dvě přihrávky.

Steen má ve sbírce stříbrnou medaili z olympijských her v Soči z roku 2014 a v NHL si připsal v 746 utkáních 481 bodů za 197 branek a 284 asistencí. V 51 zápasech play off má na kontě 10 gólů a 14 přihrávek.

Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října. Švédové narazí ve skupině B postupně na Rusko, Finsko a Výběr Severní Ameriky. V přípravě je čekají dva duely s Finskem - ve čtvrtek 8. září v Helsinkách a o dva dny později v Göteborgu. V generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září ve Washingtonu proti Výběru Evropy.

Reklama

Související témata: