Hlavní obsah

Kapitánem hokejistů USA na Světovém poháru bude Pavelski

Útočník Joe Pavelski ze San Jose bude kapitánem hokejistů Spojených států amerických na Světovém poháru v Torontu. Jeho asistenty byli zvoleni další forvard Patrick Kane z Chicaga a obránce Ryan Suter z Minnesoty. Američané budou na turnaji posledním soupeřem českých hokejistů v základní skupině A.

Foto: Sport.cz

Dres Spojených států amerických pro Světový pohár v hokeji.

Článek

Dvaatřicetiletý Pavelski nosil od začátku uplynulé sezóny 'céčko' na dresu v San Jose a dovedl Sharks poprvé v historii do finále Stanleyova poháru. V NHL má na kontě z 725 zápasů 563 bodů a vstřelil 266 branek.

Do skupiny lídrů USA byli vybráni také útočníci David Backes z Bostonu, Ryan Kesler z Anaheimu, Zach Parise z Minnesoty a zadák Ryan McDonagh z New York Rangers.

Světový pohár je na programu od 17. září do 1. října. Tým USA bude hrát ve skupině A postupně s Výběrem Evropy, s Kanadou a nakonec s českou reprezentací v pátek 23. září od 2:00 SELČ. V přípravě sehraje 10. a 11. září duely s Kanadou v Columbusu a v Ottawě a v generálce nastoupí ve středu 14. září v 1:00 ve Washingtonu proti Finsku.

Reklama

Související témata: