Hlavní obsah

Hokejisté Hradce Králové se opět představí na Spenglerově poháru

Davos

Hokejisté Hradce Králové se stejně jako loni představí na konci prosince na Spenglerově poháru v Davosu. Mountfield tak skloubí účast na 91. ročníku nejstaršího hokejového turnaje světa i se startem v Lize mistrů, kam se bronzový tým extraligy kvalifikoval poprvé. Účast českého zástupce potvrdil oficiálních web Spenglerova poháru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Hradce Králové - ilustrační snímek.

Článek

"Česká republika představuje velký hokejový národ. Snažíme se mít na Spenglerově poháru vždy zástupce z této země a jsme velice rádi, že se Mountfield chtěl do Davosu vrátit," řekl serveru šéf turnaje Marc Gianola.

Hradec Králové avizoval zájem o další start dopředu. "Opětovné pozvání na tento populární turnaj vnímám jako projev ocenění našich kvalitních výkonů na minulém ročníku a skvělého vystoupení našich fanoušků, kteří svojí typickou podporou našich hráčů velmi mile překvapili tamní publikum i média," uvedl prezident Mountfieldu Miroslav Schön na klubovému webu.

Na loňském turnaji Hradec Králové porazil Jekatěrinburg 4:3, prohrál 3:4 s Luganem a ve čtvrtfinále podlehl Kanadě 1:5. Letos chce dosáhnout ještě lepších výsledků. "I z toho důvodu se snažíme vytvořit kvalitní mužstvo, které bude zase o něco zkušenější. Budeme se snažit navázat na loňské výkony a posunout se na turnaji minimálně o stupínek výše," podotkl Schön.

Východočechy čeká nabitá sezona i s Ligou mistrů a soupeře pro základní skupinu se dozvědí ve středu při losování v dějišti mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem. Ambiciózní klub se bude snažit zkvalitnit kádr. "Rádi bychom v dohledné době představili minimálně dvě další posily. Mužstvo čeká velmi náročná a pestrá sezona," dodal Schön.

Na Spenglerově poháru je jasno o startu pořádajícího Davosu, nově švýcarské reprezentace, dále finské Hämmenlinny a finální jednání vedou organizátoři šestičlenného turnaje i s tradičním účastníkem Kanadou i jedním klubem KHL. Hrát se bude tradičně od 26. do 31. prosince.

Loni startoval Hradec Králové při premiérové účasti na Spenglerově poháru po dvouleté absenci klubu z tuzemska. Předtím hrály české celky na turnaji pravidelně sedm let.

Nejdříve to byly před deseti lety Pardubice, pak dvakrát za sebou vyrazily do Davosu Karlovy Vary, následovala v roce 2010 Sparta a pak třikrát Vítkovice. Od roku 1998, kdy se po delší absenci českých klubů představil Vsetín, z tuzemských týmů žádný nestartoval také v letech 1999, 2003 a 2006.

Reklama