Hlavní obsah

Semifinalista slovenské extraligy nezískal licenci

Bratislava

Hokejisté Martina budou chybět v příštím ročníku slovenské extraligy. Vedení klubu nezískalo licenci pro start v nejvyšší soutěži. Semifinalistovi uplynulého ročníku hrozí zánik. V extralize by Martin mohla nahradit Detva.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

"MHC Martin nesplnil licenční podmínky pro sezonu 2017/18. Začali jsme proto jednat s vítězem první ligy. Pokud Detva splní všechny podmínky pro vstup do extraligy, stane se desátým extraligovým týmem," uvedl ředitel soutěže Richard Lintner.

Martin má za sebou sportovně úspěšnou sezonu, po jejím skončení však měl řadu problémů. V klubu proběhla policejní razie, jejímž cílem byla podle dostupných informací kontrola účetnictví z let 2014 a 2015. Navíc měl Martin problémy s financemi i pro příští sezonu.

Podle ředitele klubu Michala Taligy, který již avizoval, že k 31. červenci funkci opustí, ještě v minulém týdnu možní akcionáři či sponzoři jednali s městem. Ale nedohodli se. "Myslím, že už není šance, aby Martin v extralize hrál. Společnost Pro hokej si určila nějaké pravidla a Martin je nesplnil. Pro klub to prakticky znamená, že zanikne," uvedl Taliga.

Reklama

Související témata: