Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 4:1Pešán prožil vítěznou premiéru u dvacítky, Nečas se zranil

Brno
Aktualizováno

Filip Pešán má za sebou úspěšnou premiéru na střídačce juniorské reprezentace. Čeští hokejisté do 20 let porazili pod vedením kouče extraligového Liberce v prvním přípravném utkání v Brně Švýcarsko 4:1. Dvěma góly přispěl k výhře útočník Marek Zachar. Naopak předčasně utkání skončilo pro útočníka Martina Nečase, který se ve 34. minutě skácel bez cizího zavinění k zemi.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Česká radost. Zleva Filip Král, Ostap Safin, Albert Machala, Petr Kodýtek a Dalimil Mikyska.

Článek
Fotogalerie

Právě Pešán, který vede tým nově od této sezóny s asistenty Rostislavem Vlachem a Miroslavem Přerostem, dal v ročníku 2015/16 Zacharovi příležitost okusit extraligu. Minulou sezónu už strávil v týmu Sherbrooke Phoenix, který hraje juniorskou QMJHL.

Trenéři mohli využít hráče ze zámoří před jejich odletem za oceán. A další z nich, útočník Albert Michnáč otevřel již na konci druhé minuty skóre. Ve 13. minutě zvýšil Zachar, Švýcaři sice kontrovali, ale Zachar vrátil domácím ještě do první přestávky dvoubrankový náskok. V závěru potvrdil výhru další forvard Tomáš Havránek.

Stínem zápasu bylo zranění útočníka Martina Nečase, jenž ve druhé třetině odstoupil ze hry. Podle prvních informací má letos nejvýše draftovaný český hráč, jenž před nedávnem podepsal smlouvu s Carolinou, problémy s břišním svalem.

Ve středu se oba celky utkají znovu. Hrát se bude opět v Brně, zápas začne v 17:30. Pešánův výběr následně v sobotu zamíří na sever Evropy. V rámci soustředění ve finském Vierumäki se v pondělí a v úterý utká s domácí juniorskou reprezentací.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let v Brně:
ČR - Švýcarsko 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky: 13. a 19. Zachar, 2. Micháč, 56. Havránek - 17. Miranda.

Reklama

Související témata: