Hlavní obsah

S Libercem se los Ligy mistrů nemazlil. A na koho narazí brněnská Kometa a Třinec?

Helsinky/Praha

Hokejisté brněnské Komety se v osmifinále play off Ligy mistrů utkají se švýcarském Zugem, Třinec narazí na švédské Malmö a Liberec na úřadujícího šampióna LM švédskou Frölundu. Rozhodl o tom páteční los v Helsinkách. První zápasy se uskuteční 31. října a 1. listopadu, odvety jsou na programu o týden později 7. listopadu. Všechny české týmy začnou doma.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z rozhodujícího gólu v utkání Ligy mistrů proti Davosu -ilustrační foto.

Článek

Hlavně s Bílými Tygry se los rozhodně nemazlil, vždyť větší favorit než Frölunda se v osudí nenacházel. Celek z Göteborgu dokráčel ve všech třech posledních sezónách po obnovení Ligy mistrů do jejího finále, ty poslední dvě navíc dokázal vyhrát. V uplynulém ročníku v souboji o zlato porazil po prodloužení pražskou Spartu.

A i letos jde z Frölundy strach, vždyť jako jediná z dvaatřiceti účastníků Ligy mistrů v základní skupině ani jednou neprohrála (pětkrát zvítězila v základní hrací době a jednou po prodloužení).

Třinec může před osmifinále čerpat informace o svém soupeři od Komety, neboť ta se se švédským Malmö potkala v základní skupině. Doma Brňané vyhráli 5:4 po prodloužení, venku ale toto úterý prohráli 0:3.

„Na losování jsme se dívali a když se to blížilo k závěru, tak bylo jasné, že na nás vyjde jeden ze švédských týmů. Malmö je soupeř, který hraje švédskou ligu a v základní skupině Champions Hockey League odehrál vyrovnané duely s Kometou, která je českým mistrem, takže to bude určitě kvalitní soupeř. Myslím si, že nás čekají vyrovnané zápasy a také očekávám, že Malmö bude hrát podobně jako nedávno HV 71 Jönköping. Takže velká síla v osobních soubojích a výborné bruslení. Očekávám výborné zápasy," uvedl pro oficiální stránky Ocelářů jejich kouč Václav Varaďa.

Brno pak vyzve švýcarský Zug, ten za sebou v základní skupině nechal finské Jyväskylä, běloruské Grodno a Vídeň.

Všechny tři české týmy obsadily ve svých základních skupinách druhé příčky, takže byly zařazeny do druhého koše a měly jistotu, že při losu narazí na některého z vítězů skupin. Jediným omezujícím pravidlem bylo, že se nemohly potkat se soupeřem, kterého vyzvaly už v základní skupině.

V případě postupu by Kometa ve čtvrtfinále narazila na lepšího z finského souboje Tappara Tampere - Jyväskylä, Liberec na švýcarský Curych, nebo anglický Nottingham a Třinec na německý Mannheim, či švédské Brynäs. V semifinále by mohlo dojít na souboj mezi Brnem a Třincem.

Los osmifinále play off hokejové Ligy mistrů:
Tappara Tampere - JYP Jyväskylä
Växjö Lakers - Red Bull Salcburk
EV Zug - HC Kometa Brno
Red Bull Mnichov - SC Bern
Adler Mannheim - Brynäs IF
Nottingham Panthers - Curych Lions
Malmö IF - HC Oceláři Třinec
Frölunda HC - Bílí Tygři Liberec

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články