Hlavní obsah

Náraz s vážnými následky! Mladý český hokejista je po operaci

Berlín

Zlomeninu pátého obratle utrpěl mladý český hokejista Petr Křepelka z týmu Hassfurt Hawks v nedělním utkání nižší německé soutěže ve Freisingu. Podle informací klubového webu byl dvaadvacetiletý odchovanec kladenského hokeje po převozu na kliniku v Murnau operován a nyní leží v nemocnici v umělém spánku. Podporu a přání brzkého uzdravení mu už vyjádřili na Facebooku vedle jeho současného týmu také kladenští Rytíři i fanoušci.

Foto: http://www.hassfurt-hawks.de/

Český útočník Petr Křepelka v dresu Hassfurtu.

Článek

K nešťastné události došlo již ve 4. minutě zápasu, kdy Křepelka v nájezdu se spoluhráčem z útoku Jakubem Šrámkem při snaze o zakončení bez cizího zavinění klopýtl, ztratil rovnováhu a v pádu narazil hlavou do mantinelu. Zůstal bez hnutí ležet na ledě, až po chvíli byl schopen alespoň komunikace. Po prvním ošetření na zimním stadiónu ve Freisingu byl letecky transportován do nemocnice v Murnau a tam později operován.

Po zhruba dvacetiminutovém přerušení hra pokračovala, ale o pauze po první třetině za stavu 3:3 zašel trenér Martin Reichert za rozhodčími, že tým se vzhledem k nejistotě ohledně Křepelkova zdravotního stavu nemůže na hru soustředit. Utkání pak bylo předčasně ukončeno a o tom, zda bude sehráno znovu, nebo jej hosté prohrají kontumačně, bude rozhodnuto v nejbližších dnech.

Křepelka hrával v mládežnických výběrech Kladna do 16 let, osmnáctce i dvacítce, v sezóně 2015/2016 odehrál dva zápasy za druholigový Sokolov.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec