Hlavní obsah

České finále nebude! Třinec padl při nájezdech, Liberec končil debaklem

Třinec/Växjö
Aktualizováno

České finále hokejové Ligy mistrů nebude. Ba dokonce se odehraje zcela bez české účasti. Třinec sice zvítězil 4:3 po nájezdech nad Jyväskylä, ale v součtu s prvním zápasem to na postup nestačilo, ani přítomnost prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše v hledišti mu štěstí nepřinesla. V soutěži končí i Liberec. Po domácí remíze s Växjö v prvním utkání 1:1 ve druhém utrpěl ve Švédsku debakl 1:6.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Z gólu proti Třinci se radují hráči Jyväskylä, zleva Joonas Nättinen, Jani Tuppurainen, Jarkko Imonen, Juuso Vainio a Mikko Kalteva.

Článek
Fotogalerie

Oceláři čtvrtému celku finské ligy oplatili porážku 2:4, ale v rozstřelu poslal soupeře dál zkušený Jarkko Imonnen, který vedle gólu a asistence v řádné době trefil i postupovou branku.

Třinec vedl, ještě v první třetině soupeř otočil, ale domácí přesto šli rázně za srovnáním stavu v dvojzápase. Vzdor převaze pak nestihli rozhodnout v normální hrací době. Mohlo se to povést ještě v 67. minutě Douderovi, který ale tváří v tvář finského brankáře nepokořil. Ke slovu přišly nájezdy. Zatímco domácí nedali ani jeden ze čtyř, hosté uspěli v třetí i čtvrté sérii a třinecký sen o finále na domácím ledě se rozplynul.

S Jyväskylä si finále zahraje Växjö. Liberec v úvodním semifinále se švédským celkem remizoval 1:1. V play off Ligy mistrů už dokázal zvládnout hůře rozehrané série s Frölundou či Curychem. Teď už to však nevyšlo. Prakticky rozhodnuto bylo už po první třetině, kterou Växjö ovládlo 3:0.

I tak je pro Bílé Tygry, kteří startovali ve všech čtyřech ročnících obnovené Ligy mistrů, semifinálová účast v této sezóně historickým úspěchem.

Hokejová Liga mistrů - odvety semifinále:
Třinec - Jyväskylä 4:3 po samostatných nájezdech
Branky: 3. Růžička, 26. M. Kovařčík, 49. Musil, 53. O. Kovařčík - 11. Vainio, 18. a rozhodující nájezd Immonen
První zápas 2:4, postupuje Jyväskylä
Växjö - Liberec 6:1
Branky: 6. a 59. Pettersson, 7. Lundberg, 16. Fröberg, 22. Kiiskinen, 53. Netterberg - 40. P. Jelínek
První zápas 1:1, postupuje Växjö

.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko