Hlavní obsah

Marek s Hrabalem jsou ze hry o Karjalu

PLZEŇ

Útočník Jan Marek má stále teploty a jeho zapojení do druhé reprezentační akce sezóny se nezdá reálné. Trenér Hadamczik proto ještě belivě sleduje stav Petra Sýkory, jehož zraněná záda se pryý zlepšují. Smolně dopadl i obránce Josef Hrabal, který přišel o start na Karjale díky nataženým vazům v rameni.

Článek

"Cítí se po třech dnech marodění hodně zesláblý. Nemůže s námi ani trénovat a je tím asi ze hry o turnaj Karjala. Ještě čekám, jak se vyvine i situace kolem bolavých zad Sýkory, která se ale o dost zlepšila. Každopádně kádru útočníků zúžím teprve ve středu," tvrdil trenér Alois Hadamczik, jemuž problém, koho z obránců nevzít na turnaj, vyřešilo zranění Hrabala.

"S nataženými vazy v rameni nedohrál přípravné utkání v Plzni, což mě mrzí. Hodně se mi při debutu líbil a určitě by na Karjalu jel," přiznal kouč.

Nejzkušenějšímu z obránců Radku Hamrovi dopřál včera premiéru s céčkem na dresu: "Vnímal jsem to hlavně před zápasem, pak už moc ne. Švédové nás bohužel ve třetí třetině rozebrali. Škoda, že předtím, kdy jsme měli herně navrch, se nepovedlo udělat větší náskok," líčil Hamr.

Snový začátek reprezentační kariéry prožil Ivan Huml, trefil se hned při svém druhém střídání. "Byl jsem trochu nervózní, ale pak se mi ulevilo. Puk jsem si hned vzal, ten si zaslouží místo ve vitríně," usmíval se hráč Turku, jehož debut sledovali sestra i tatínek. "Ke konci jsme draze platily za chyby," přiznal také autor dvou gólových asistencí Josef Straka.

Reklama

Související témata: