Hlavní obsah

Marek doufá, že vyšetření odhalí příčinu jeho potíží

PRAHA

Brzké vstávání čekalo českého reprezentačního útočníka Jana Marka, který už v půl sedmé ráno podstoupil podrobné vyšetření ve vojenské nemocnici ve Střešovicích. Šestadvacetiletý hokejista ruského Magnitogorsku se totiž často potýká s horečkami a příznaky nachlazení a doktor Miloš Bobula se pokusí zjistit příčinu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Jan Marek ještě v dresu Sparty.

Článek

Marek, který patří k oporám národního týmu a na turnaji v Liberci byl v září nejproduktivnějším hráčem týmu, musel kvůli zdravotním potížím vynechat například listopadový zápas se Švédy i následný turnaj Karjala.

Nyní by měl být pro úterní utkání s Běloruskem v Sazka Areně a Channel One Cup v Helsinkách a Moskvě k dispozici, přestože ho v minulých dnech trápila v Rusku horečka. "Když nebudou špatné výsledky, tak pojedu. Těším se," řekl Marek v rozhovoru s novináři. Před dopoledním tréninkem strávil v nemocnici hodinu a půl. "Doktor Bobula mi dělal všechny odběry a výtěry. Odběrů bylo docela hodně, až mě z toho bolela ruka. Ale doufám, že se přijde na příčinu. První výsledky budou ve středu, nebo ve čtvrtek, tak se do té doby nic moc nedozvím."

Pravidelně bere vitamínové pilulky na posílení imunity, v létě po potížích se streptokokem mu lékaři odebrali mandle, přesto se mu v Rusku problémy vrátily. "Všichni jsme si mysleli, že od toho bude pokoj. Celé léto to bylo dobré. Jak jsem ale odjel do Ruska, tak mám problémy pořád dokola. Už jsem třikrát marodil," připojil hráč, který těsně před startem sezony odešel z pražské Sparty do Magnitogorsku. "Zase minulý týden jsem měl čtyřicítky horečky. Za tři nebo čtyři dny to odezní, ale je to pořád dokola a už mě to štve. Chtěl jsem se soustředit jen na hokej a tohle mi to dostatečně neumožňuje."

Vedení je spokojené

V Rusku patří k hvězdám soutěže, je nejproduktivnějším hráčem Magnitogorsku, ale k absolutnímu štěstí mu chybí právě zdraví. "Jsem v Rusku spokojený, daří se mi, ale to moje zdraví není optimální. Když prochladnu, tak cítím, že se tělo špatně brání," navázal Marek, který se snaží nemoci předcházet. "Vím, že jsem náchylnější, takže chodím teple oblékaný a dávám si pozor."

Magnitogorsk zatím netrápí, že jeho drahá hvězda má často potíže. "Myslí si, že je všechno v pořádku. Vynechal jsem zatím jen jeden nebo dva zápasy. Kdyby to bylo na delší dobu, tak by jim to asi mohlo vadit. Vedení je se mnou spokojené, nemají mi co vyčítat," podotkl Marek. Na začátku měsíce vynechal duely s Chabarovskem a Křídly Sovětů, další dva zápasy už odehrál. "A ten druhý vynechaný zápas jsem chtěl už hrát, ale bylo to proti poslednímu, tak trenér říkal, ať si odpočinu a nechvátám," dodal Marek.

Reklama