Hlavní obsah

Zklamání v Kanadě, v Česku se chce dvacítka poprat o úspěch. Bude medaile?

Praha

Sedmé místo si česká hokejová dvacítka přivezla z mistrovství světa v Kanadě. Žádná sláva, konec ve čtvrtfinále. Za rok se světový šampionát odehraje v Ostravě a Třinci. Češi budou mít za zády domácí fanoušky, ale už ve skupině je čekají těžší soupeři - USA, Kanada, Rusko a Německo. „Jedná se opravdu o hodně kvalitní skupinu, v níž nás čekají náročná utkání, ale věřím, že postoupíme dál a popereme se o úspěch na domácí půdě,“ je optimistou český reprezentační trenér Václav Varaďa.

Foto: Sport.cz

Hokejový trenér Václav Varaďa. Příští rok to bude fuška. Vylepší 7. místo z Kanady?

Článek

Američané hráli na posledním mistrovství světa finále. V roce 2017 dokonce slavili titul. „Mají velkou základnu, jsou schopni připravit hráče na vrcholné akce. Je to jeden z favoritů, který má kvalitu a bude těžkým soupeřem," okomentoval soupeře Varaďa.

Kanada naposledy překvapivě vypadla už ve čtvrtfinále a šokovala hokejový svět. Rok předtím slavila světový primát a v roce 2017 byla ve finále.

Složení základních skupin pro MS 2019/2020:
Skupina A (Třinec):
Finsko, Švýcarsko, Švédsko, Slovensko, Kazachstán
Skupina B (Ostrava):
USA, Rusko, Kanada, Česko, Německo

„Na šampionátu si prožila zklamání z nepostupu do semifinále. Zcela jistě jsou schopni znovu postavit kvalitní tým, který se popere o nejvyšší mety. Můžeme od nich očekávat hodně bruslení a tvrdou hru založenou na sebedůvěře a tlaku do branky. Budou jedním z favoritů," odhaduje Varaďa.

Rusko, vždy soupeř, který je pro české hráče výzvou, kde pracují více emoce. Z Vancouveru 2019 si ruští junioři odvezli bronz, když porazili Švýcarsko 5:2.

„Bude z nich vyzařovat jejich hokej se silou na puku, klidem a rozvahou. V posledních letech se jejich styl malinko změnil, hrají víc jako tým, i proto jsou schopni dostávat se na šampionátech daleko," řekl český kouč.

Foto: Facebook: Česká hokejová reprezentace

Gólman Lukáš Dostál byl nejlepším českým hráčem na skončeném MS.

Facebook: Česká hokejová reprezentace

Posledním soupeřem bude nováček, Německo. „Momentálně trochu neznámá. V sezoně s nimi snad sehrajeme nějaký přípravný zápas a zjistíme, jak se jim obměnil ročník. Myslím, že budou hrát kanadským stylem, hodně bruslit, hrát hodně z obrany a důrazně," dodal Varaďa.

Český tým bude hrát své duely v Ostravar Areně, která má kapacitu 10 004 diváků. Druhým dějištěm je třinecká Werk Arena pro 5400 fanoušků. Turnaj začíná 26. prosince a končí 5. ledna 2020.

Získá česká "20" na MS v Ostravě a Třinci medaili?
Ano
16,3 %
Ne
83,7 %
Celkem hlasovalo 2463 čtenářů.

Reklama

Související témata: