Hlavní obsah

Růžičku mrzela v utkání s Finskem častá vyloučení

HELSINKY/PRAHA

Častý pobyt českých hokejistů na trestné lavici a špatně sehraná oslabení mrzely reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičku po úvodním utkání Karjaly. Jeho tým ve čtvrtečním duelu v Helsinkách podlehl domácím 3:4 po samostatzných nájezdech.

Článek

„Devět vyloučených je hrozně moc, musíme se maximálně snažit hrát v pěti. Každé oslabení totiž stojí moc sil, navíc jsme si při nich proti výborně bruslícím Finům vedli až moc pasívně. Úplně zbytečné byly i podrážděné diskuze hráčů s rozhodčími, proti tomu okamžitě v kabině zakročím,“ řekl kouč národního týmu.

Největší pozitivum našel v enormní bojovnosti mužstva v závěru. „Po dobrém začátku jsme sice udělali řadu chyb v obranném pásmu, ale ten zápas jsme nechtěli ztratit a po třetím gólu Finů se nám v poslední třetině dařilo vytvářet si poměrně tutové šance. Zkusil jsem power play už dvě minuty před koncem a sehráli jsme to v šesti výborně. Kluci soupeře zmáčkli, trpělivě si rozehráli a nakonec vydřeli to vyrovnání. Hrabali a o tom to je,“ říkal Růžička.

Prohrané nájezdy už tolik neřešil. „V penaltách se to štěstí vždy k někomu přikloní, my dali jen jeden gól a oni zásluhou šikovného Nummelina dva. Za to mají ten bod navíc.“

V pátek mají reprezentanti v Helsinkách volný den, v sobotu nastoupí proti Švédům a v neděli hrají s mistry světa Rusy.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko