Hlavní obsah

Irgl odčinil každé své vyloučení gólem a dosáhl hattricku

MALMÖ

Nevídaný zápas odehrál proti Švédsku český hokejový útočník Zbyněk Irgl. V první polovině zápasu stihl nasbírat tři vyloučení, ale jakmile se hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, zahájil útok na střelecký hattrick, který také nakonec dovršil.

Článek

Do 24. minuty odseděl Irgl více času na trestné lavici, než odehrál na ledě. Nasbíral totiž hned tři dvouminutové tresty. "Já fakt nevím," podivoval se trochu Irgl v rozhovoru s novináři nad svými vyloučeními. "První faul z mé strany nebyl. Druhý, když jsem ho dohrával, tak je pravda, že jsem vyskočil, tak to faul asi byl. A u toho třetího sice vím, že se gólman atakovat nesmí, ale já do něho nevrazil, prostě nic, on na mě najel zadkem," popsal Irgl.

Tento první a méně povedený Irglův hattrick přišel paradoxně poté, co kouč Vladimír Růžička varoval, že tým se musí snažit být disciplinovaný a nedopřávat soupeři přesilovky za zbytečné fauly. "Je to nepříjemné, jsem za to zodpovědný a je to moje chyba," přiznal Irgl. Díky vyloučením byl však prý i zdravě naštvaný. "Říkal jsem si, že to snad není možný, a chtěl jsem s tím něco udělat," dodal Irgl.

Irgl si pochvaloval klid v koncovce

Nápravu si však přichystal ve velkém stylu. "Měl jsem dnes i takový správný klid v koncovce, třeba při tom druhém gólu jsem si dobře počkal, což, myslím, mi třeba chybělo poslední dobou v lize. Měl jsem strašně hodně šancí, ale góly jsem nedával. Jsem rád, že to tam dnes spadlo."

Hattrick završil po ráně Jana Marka v přesilovce deset minut před koncem. "Tečoval jsme to tam před gólmanem a šlo to vedle lapačky," popsal Irgl a potvrdil tak chybu pořadatelů, kteří původně chybně připsali gól právě Markovi.

Podobně střelecky úspěšný zápas v reprezentaci si Irgl nevybavoval. "To v žádném případě, to určitě ne," řekl Irgl. Hodně mu však prý pomohli spoluhráči z útočné formace. "Musím říct, že Rolas (Tomáš Rolinek) a Honza Marek hrajou výborně v lize, oni tu fazónu prostě mají a dávají každý zápas dva, tři nebo čtyři góly. Tak jsem rád, že jsem jim to nepokazil," pochvaloval si Irgl.

Reklama

Související témata: