Hlavní obsah

Hokejový obránce Tomáš Kaberle na MS startovat nebude

PRAHA

Česká hokejová reprezentace se bude muset na nadcházejícím mistrovství světa ve Švýcarsku obejít bez pomoci obránce Tomáše Kaberleho. Trenér Vladimír Růžička sice zařadil v pondělí jméno jedenatřicetiletého beka Toronta do širšího kádru s ohledem na skutečnost, že mu Kaberle start přislíbil, nyní je ale vše jinak. Klubový lékař kanadského celku start světovému šampionovi z roku 2005 na blížícím se turnaji kvůli jeho nedávnému zranění ruky nedoporučil.

Článek

"Probíral jsem to dlouho. Účast na mistrovství mi nedoporučuje. Znám ho dobře, věřím mu. Tu ruku jsem měl dvakrát po sobě zlomenou na stejném místě. Doktor mi tvrdil, že kdyby se mi to stalo potřetí, operace by byla nevyhnutelná," uvedl Kaberle v rozhovoru pro Sport.

Kladenský odchovanec se do sestavy Maple Leafs vrátil minulý týden ve středu, předtím musel vynechat 25 z 27 zápasů po zlomenině pravé ruky. Kaberle si zlomil ruku v utkání proti Coloradu 29. ledna a do hry se vrátil téměř přesně za měsíc. Nastoupil ale jen ve dvou zápasech a zranění si obnovil, takže byl mimo hru další měsíc.

I proto trenér Toronta Ron Wilson v minulých dnech uvedl, že Kaberle na MS určitě startovat nebude. Sám hráč ale stále doufal, že bude moci národnímu týmu pomoci. Nyní tuto možnost zavrhl i on.

"Ruka není stoprocentně srostlá, pořád mi natéká. A já se na příští sezonu potřebuju připravit opravdu pořádně. Čtyřikrát po sobě jsme neudělali play off, ta situace tady není dobrá. Já vážně nemůžu riskovat, že bych celé léto vynechal kvůli eventuální operaci," uvedl účastník čtyř světových šampionátů a olympijských her v Salt Lake City a v Turíně.

Reklama

Související témata: