Hlavní obsah

Štěpánek se těšil na dovolenou na Kubě, sezónu si rád prodlouží

PRAHA

Český národní tým hledá před blížícím se mistrovství světa jedničku mezi tyčemi. Kladenský Kopřiva v přípravě na Slovensku příliš neoslnil, povolání Vokouna je ve hvězdách, a tak byl do hokejové reprezentace nominován nejlepší nováček extraligy Jakub Štěpánek z Vítkovic. "Když budou volní jiní gólmani, je jasné, že na mne se nedostane," dívá se skepticky na své šance ukázat se na šampionátu ve Švýcarsku.

Článek

"Po play-off jsem vypnul a myslel, že je konec sezóny," řekl Jakub Štěpánek na úterním srazu reprezentace před pražskou Tesla Arénou, odkud celý výběr odjel do Ostrova na Karlovarsku a poté nabere směr Německo ke dvěma přípravným duelům. "Doufám, že nejedu jen trénovat a v Německu aspoň jednou nastoupím," přál si Štěpánek.

Nominace talentovaného gólmana zaskočila, chystal se již na zasloužený odpočinek k moři. "Už jsem se těšil na dovolenou, měl jsem letět na Kubu," prozradil dvaadvacetiletý brankář Vítkovic. "Celou dovolenou jsem musel zrušit a bohužel jsem na tom něco finančně ztratil... nebylo zbytí," zalitoval, ale zdůraznil, že nominace ho potěšila. "Těším se, kvůli tomu jsem přijel," usmál se.

"O šancích na mistrovství světa můžu jen přemýšlet. Záleží na trenérech, jak se rozhodnou. Podle toho se zařídím," řekl k případnému dalšímu působení u národního mužstva nejlepší nováček extraligy. "Měl jsem velkou radost, byl jsem mile překvapen," přiznal.

Znovu nahodit motory

Po vyřazení Vítkovic ve čtvrtfinále play-off extraligy si tak Štěpánek prodlouží sezónu. "Nemusel jsem tolik myslet na vyřazení v play-off, ale určitě bych však raději s týmem postoupil až do finále a ještě tady nebyl," přiznal. "Prodloužení sezóny je příjemné. Budu muset nahodit motory zpátky. Není to ideální, protože po play-off jsem netrénoval. Nějaký čas potrvá, než se dostanu do pohody," uvědomuje si.

"Do Německa máme mladé gólmany jako Kopřiva, Štěpánek a Salák a ve hře je samozřejmě také Mensator, který momentálně chytá. Představa je taková, že nebude jeden gólman chytat oba dva zápasy," prozradil asistent trenéra Josef Jandač, který při účasti hlavního kouče Vladimíra Růžičky ve finále extraligy povede mužstvo spolu s asistentem Ondřejem Weissmannem.

Reklama