Hlavní obsah

Hokejisté nestačili na Rusy ani v Liberci, prohráli 3:4

LIBEREC

Po čtvrtečním vítězství nad Švédy se česká hokejová reprezentace musela počtvrté v sezóně sklonit před Ruskem. Na turnaji v Liberci s nepříjemným soupeřem prohrála 3:4 a vzdálila se jí rovněž možnost vybojovat na domácím turnaji prvenství. Český tým zakončí České hokejové hry v neděli zápasem s Finskem.

Článek

Hokejoví příznivci tentokrát libereckou Tipsport Arenu zcela zaplnili, jenže převážná většina fanoušků českého týmu zažila zklamání už po 36 vteřinách. Rachůnek nedokázal dostat puk z obranné třetiny, zmocnil se jej úplně volný Mozjakin a brankář Štěpánek neměl šanci.

Odpověď přišla brzy. Domácí tým hrál od druhé minuty přesilovou hru a Jan Marek se rozhodl vyřešit ji rázně. Rozjel se s pukem středem a za modrou čárou střelou švihem zaskočil ruského gólmana. Právě čeští hráči působící v ruské KHL byli proti Rusům mimořádně aktivní. Možná proto jeden z nich brutálně sestřelil Marka za ruskou brankou a spustila se pořádná mela, která mimojiné znamenala konec v zápase pro Rachůnka a Proškina.

Marek Kvapil z českého týmu (vlevo) a Konstantin Gorovikov z Ruskafoto: ČTK/Radek Petrášek

Ve dvanácté minutě nechali čeští obránci, jmenovitě Krstev, Štěpánka na holičkách znovu a pro Rusy nebyl problém dostat se opět do vedení. V patnácté minutě se dvojice Rusů vrhla na svého oblíbence Jana Marka a hráči se začali zase bít za dohledu finských sudích, kteří zápas totálně nezvládali. Před koncem třetiny si ještě na modré počkal Perežogin, naštěstí jej včas stihl odzbrojit Barinka.

Po třech minutách druhé části bylo srovnáno. K brance se jako tank řítil Jágr, přičemž porazil i brankáře Košečkina, a dojíždějící Klepiš dorazil volný puk do sítě. Po vyloučení Červenky mohli udeřit znovu Rusové, ale sudí po poradě s videorozhodčím uznali, že Sušinskij trefil jen tyčku. Stejná debata o čtyři minuty později už pro sbornou dopadla pozitivně a trefa Těreščenka dostala Rusy potřetí do vedení.

Na začátku třetí části hry zvonily na obou stranách tyčky. Nejprve ji v přesilovce orazítkoval Kuljaš na ruské straně a vzápětí ji rovněž v početní výhodě trefil Němec. Po dalších zmatcích v obraně ovšem přidali Rusové v 48. minutě další gól, tentokrát byl úspěšným střelcem Ščastlivyj. Šest minut před koncem vyrazil vpřed po levé straně Olesz, jeho blafák do bekhendu si ale brankář Košečkin vychutnal. Snížit dokázal až v úplném závěru jen Klepiš.

České hokejové hry 2009:
Česká republika - Rusko 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)on-line
Branky a nahrávky: 3. Marek (Němec), 24. Klepiš (Jágr), 60. Klepiš (Jágr, Červenka) - 1. Mozjakin, 12. Tverdovskij (Saprykin, Radulov), 38. Těreščenko (Makarov), 48. Ščastlivyj (Makarov, Dadonov). Rozhodčí: Laaksonen, Partanen (Fin.) - Barvíř, Blümel (ČR). Vyloučení: 8:13, navíc Rachůnek a Proškin do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 6820.
ČR: Štěpánek - Rachůnek, Čáslava, Němec, Kutlák, Sičák, Blaťák, Krstev, Barinka - Klepiš, Čajánek, Jágr - Rolinek, Marek, Kvapil - Olesz, J. Hlinka, Frolík - Vondrka, Červenka, Vampola. Trenér: Vladimír Růžička.
Rusko: Košečkin - Kornějev, Tverdovskij, Gončarov, Kondratěv, Zubarev, Aťjušov, Proškin, Kuljaš - Mozjakin, Kurjanov, Sušinskij - Saprykin, Gorovikov, Radulov - Dadonov, Ščastlivyj, Makarov - Rybin, Těreščenko, Perežogin. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko