Hlavní obsah

Krsteva drží Novgorod v šachu, náladu mu zvedla pozvánka do reprezentace

PRAHA

V úterý je to přesně měsíc, co si naposledy zahrál hokejový zápas. Český hokejový obránce Angel Krstev se znelíbil vedení ruského klubu Torpedo Nižnij Novgorod a poslední zápasy Kontinentální ligy sleduje jen z tribuny. "S mužstvem prakticky jen trénuji a na zápasy se už ani nesvlíkám," prohlásil rozpačitě Krstev na pondělním srazu české reprezentace v pražské O2 Areně.

Foto: Petr Horník, Právo

Angel Krstev na srazu hokejové reprezentace

Článek

Nominace do národního týmu Krstevovi v těžké chvíli psychicky hodně pomohla. "V takové chvíli jsem vůbec nepočítal, že by pozvánka mohla přijít. O to víc mě to potěšilo. Už jenom to, že jsem zase v národním týmu, mi pomůže zapomenout na problémy v klubu," doufá.

Potíže českého obránce začaly 15.listopadu, když jeho Novgorod prohrál doma s Atlantem 2:7 a Krstev byl se třemi minusovými body jasně nejhorším hráčem týmu. "Ten zápas se mi vůbec nepovedl. Dá se říct, že jsem opravdu zkazil, na co jsem sáhnul. Takže mě na další zápas posadili. Ten jsme pak také prohráli a po něm klub vyhodil trenéra Michajlova," vzpomínal Krstev na začátek jeho lapálií v Rusku.

Nový trenér jej podpořil, ale vedení návrat do sestavy zatrhlo

K mužstvu pak přišel trenér Popichin a Krstev počítal s tím, že se do sestavy opět vrátí. Navíc když mu nový kouč osobně řekl, že by podle něj měl hrát. "Jenže pak se ukázalo, že přišel příkaz zeshora od vedení, abych nehrál. To mě překvapilo. Rusové pořád mluví o tom, jak se nebojí nikomu nic říct do očí, ale se mnou se nikdo z vedení vůbec nebavil. A trenér mi jen řekl, že on je tam malý pán," kroutil hlavou Krstev.

Teď je v takřka bezvýchodné situaci. V Novgorodu s ním nepočítají a sám odejít nemůže, protože je pod smlouvou. Může tak nastat situace, že zbytek sezóny prosadí jen na lavičce. Leda by práskl dveřmi a odešel z klubu tak, že by mu Rusové nemuseli vyplatit zbytek smlouvy. "Na to by určitě přistoupili, jenže na to zase nechci přistoupit já," logicky argumentuje jeden ze tří krajánků v klubu.

Klidně bude v Rusku pokračovat

"Takže čekám, jak se to vyřeší. Jestli mě pustí jinam, nebo mě nechají hrát. Já jsem pod smlouvou a když si umanou, že hrát nebudu, tak s tím nic nenadělám. Je to ošemetná situace, snad se to aspoň do konce roku vyvrbí," přeje si Krstev, který ani po této zkušenosti na KHL nezanevřel. "Když bude dobrá nabídka, tak klidně budu v Rusku pokračovat," tvrdí o své další možné budoucnosti.

Prozatím se ale musí smířit s rolí nechtěného hokejisty. "První týden jsem pořád přemýšlel o tom, co se děje a bylo to hodně těžké. Ale já mám svědomí čisté, myslím, že jsem odvedl kus dobré práce. Někdy se pochopitelně zápas nevyvede a v tom jednom jsem propadl, ale nikdo není stroj, aby nedělal nikdy chyby. A pokud není spokojeno vedení, tak by mi to alespoň měli říct," shrnul Krstev.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko