Hlavní obsah

Lener by se mohl stát šéftrenérem českého hokeje

sob (Vancouver)Právo

Nový úsek profesionálního hokeje plánuje od nové sezóny založit na hokejovém svazu jeho předseda Tomáš Král. A jasno má i o tom, kdo by mu měl šéfovat. „Chtěl bych, aby se ho ujal Sláva Lener. Byla by to jeho parketa, je to vzdělaný člověk a zkušený trenér, neznám vhodnější persónu pro tuhle činnost,“ vysvětluje.

Článek

Lener je ještě vázán ve švédském Linköpingu, jasno o jeho svazovém angažmá by ale mohlo být v nejbližších dnech. „Ten úsek by měl mít prostor ke konzultantské činnosti, aby byl na svazu i někdo kromě lidí, kteří se starají o tu každodenní agendu,“ popisuje Král svoji představu.

Spolu s výkonným výborem ho v nejbližší době čeká i řešení otázky reprezentačního trenéra. Vladimíru Růžičkovi končí smlouva po mistrovství světa. Na něj podle Krále ještě odjede. „Nemyslím, že by se teď mělo něco měnit,“ tvrdí.

Po sezóně ale ke změně na střídačce může dojít reálněji. Kdo by mohl přijít na Růžičkovo místo? „Pokud by Vláďa skončil, těch jmen mě moc nenapadá. Když se podívám po extralize dlouhodobě dobrých výsledků dosahuje Zdeněk Venera, je tu Josef Jandač jako mladý trenér,“ naznačuje Král, jenž nevyloučil ani návrat Aloise Hadamczika k reprezentaci.

Reklama