Hlavní obsah

Dubnový diář hokejové reprezentace je nabitý: 11 zápasů, z toho 6 doma

PRAHA

V dubnu si hokejový fanoušek vychutná dostatek zápasů s českou reprezentací. Ve čtvrtém měsíci v roce sehrají hráči pod vedením trenéra Aloise Hadamczika deset zápasů, plus zahájí 30. dubna cestu za obhajobou na mistrovství světa. Ještě předtím se ale národní tým představí v Litvínově, Brně a Praze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rolinek na tréninku hokejové reprezentace

Článek

První zastávka: Litvínov 15. a 16. dubna Dvě utkání se Švýcarskem v rámci Euro Hockey Challenge, což je soutěž, ve které proti sobě hraje dvanáct nejlepších evropských reprezentačních výběrů rozdělených do dvou skupin. Nenarazí na sebe ovšem čtyři nejlepší, kteří hrají Euro Hockey Tour: Česko, Rusko, Finsko a Švédsko.

„Zástupci dvanácti zemí se dohodli na převrácení systému přípravných zápasů v dubnu před mistrovstvím světa a vznikl dvouletý projekt s pracovním názvem Euro Hockey Challenge,“ řekl už na začátku sezóny generální sekretář Českého hokejového svazu Martin Urban.

„Věříme, že nalákáme fanoušky z regionu, k tomu jsme uzpůsobili i cenu vstupenek. Nejdražší vstupné na oba zápasy bude stát 400 korun a 250 korun na stání. Zde jde také o dvě utkání,“ řekla k Litvínovu ředitelka marketingové společnosti BPA Jana Obermajerová.

Druhá zastávka: Brno 21. až 24. dubna České hokejové hry Čtvrtý a závěrečný podnik evropské tour. „Doufáme, že brněnští fanoušci dostojí své pověsti a navštíví tuto akci. Nejvyšší vstupné bude za 600 korun na jeden den. A 400 korun k stání, také jde o dvojzápas jednoho dne,“ připomněla Obermajerová.

Třetí zastávka: Praha 27. dubna a zápas s Kanadou Poslední klání před startem obhajoby mistrů světa. Nebo-li generálka. „Půjde o atraktivní zápas. Je to po šesti letech, kdy se na našem území Kanada utká s naší reprezentací. Nejdražší vstupenky budou za 790, 690 až do 390 korun za nejvyšší patro,“ upřesnila opět ředitelka BPA.

O tři dny později české mužstvo sehraje premiérové utkání na mistrovství světa, které se uskuteční na Slovensku. Prvním soupeřem výběru Aloise Hadamczika bude Lotyšsko.

Dubnový program české reprezentace
1.- 16. dubna: Euro Hockey Challenge
1. dubna: Norsko - Česko (Norsko)
2. dubna: Norsko - Česko (Norsko)
8. dubna: Bělorusko - Česko (Bělorusko)
9. dubna: Bělorusko - Česko (Bělorusko)
15. dubna: Česko - Švýcarsko (17:30, Litvínov)
16. dubna: Česko - Švýcarsko (17:30, Litvínov)
21. - 24. dubna: České hokejové hry (Brno)
21. dubna: Česko - Finsko (18:10, Brno, hala Rondo)
23. dubna: Česko - Rusko (14:00, Brno, hala Rondo)
24. dubna: Česko - Švédsko (18:00, Brno, hala Rondo)
Poslední zápas před mistrovstvím světa
27. dubna: utkání Česko - Kanada (17:40, Praha, O2 Arena)
29. dubna - 15. května : MS na Slovensku (Bratislava, Košice)
30. dubna: Česko - Lotyšsko (20:15 hodin)

Reklama