Hlavní obsah

Příprava na Švédské hry vypukla. Čekalo se na dva ruské opozdilce

PRAHA

Dva ruské opozdilce si připsal úterní sraz české hokejové reprezentace. Roman Červenka dorazil o dvacet minut později, jeho spoluhráč z Omsku Petr Vampola v té době přistával na letišti Ruzyně, vracel se ze Sibiře. Jinak všichni byli na místě. Příprava na LG Hockey Games, které startují ve čtvrtek ve Stockholmu, začala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Alois Hadamczik na srazu hokejové reprezentace

Článek
Fotogalerie

A trenér Alois Hadamczik už má jasno o sestavě. Zahajovací pětku vytvoří Petr Průcha, Petr Koukal a Roman Červenka v útoku. Do obrany se jako první postaví Martin Škoula a Ondřej Němec.

„Snažili jsme se dát dohromady hráče, kteří už spolu hráli, ti mají snahu si vyhovět,“ vysvětlil trenér. "Odpočinu si a uvidíme, moc času není, ale jsou tu kvalitní hráči,“ vyjádřil se ke složení první formace Roman Červenka, nejlepší střelec Kontinentální ligy.

„Já jsem se hodně těšil, potkal jsem tu hodně známých kluků, těším se na led,“ usmíval se Petr Průcha, který se vrací do národního týmu po téměř šesti letech.

A brankář? „Chytat budou oba, o tom jsem přesvědčen," řekl kouč na srazu v holešovické Tesla Areně. Ale který navlékne masku jako první, neprozradil. Na výběr má Jakuba Štěpánka a Alexandra Saláka.

Petr Průcha na srazu hokejové reprezentacefoto: Právo/Jan Handrejch

Čtyřikrát musel neplánovaně sáhnout trenér do původní sestavy na Švédské hry. Nemocného obránce Lukáše Krajíčka nahradí Lukáš Zíb. Ze zdravotních důvodů vypadl i obránce Miroslav Blaťák a útočníci Marek Kvapil a Zbyněk Irgl. Místo nich byli povoláni Jakub Jeřábek, Martin Adamský a Peter Jánský.

„Nebudu zastírat, že je to problém, ale nedá se nic dělat, šanci dostanou jiní, musí podat kvalitní výkon,“ pověděl kouč, který chce hlavně sázet na obranu a kvalitní gólmany.

Předpokládaná sestava
Štěpánek/Salák
Němec, Škoula - Průcha, Koukal, Červenka
Lojek, Čáslava - Gulaš, Marek, Rolinek
Nakládal, Mojžíš - Kašpar, Novotný, Rachůnek
Zíb, Jeřábek - Květoň, Vampola, Adamský

„Na minulém turnaji jsme dostali šest gólů, na prvním dvanáct, to je rozdíl. Chceme zlepšit hru před brankou a přesilové hry,“ přidal do výčtu priorit Hadamczik.

První den měli hráči trénink rozdělený na dvě části. „Začneme obranou, ta je s brankářem základem úspěchu, v druhé části se budeme věnovat přesilovým hrám,“ dodal reprezentační kouč.

Čeští hokejisté jsou zatím v Evropské tour na posledním místě. Na úvodním listopadovém turnaji Karjala Cup třikrát prohráli, nezískali žádný bod. Prosincový Channel One Cup dopadl lépe - dvě výhry a jedna porážka. Celkově výběr Aloise Hadamczika skončil druhý. Na LG Hockey Games bude Česko obhajovat druhou příčku.

Reklama

Související témata: