Hlavní obsah

Zase propadák, uznal kapitán hokejistů Rolinek po vystoupení ve Švédsku

STOCKHOLM

Na prosincovém Channel One Cupu v Moskvě čeští hokejisté napravili propadák z listopadového turnaje Karjala, ale na LG Hockey Games úřadující mistři světa znovu zklamali. Sami hráči byli ze svého vystoupení v třetím dílu Euro Hockey Tour rozladění, jen těžko hledali na vystoupení ve Stockholmu něco pozitivního.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán Tomáš Rolinek byl z výkonu české hokejové reprezentace hodně rozčarovaný.

Článek

"Proti Finsku v sobotu se nám zápas docela povedl, ale když vezmu všechna tři utkání, nemělo to náboj, jiskru a bylo to pomalé. Málo jsme bruslili, osobní souboje jsme prohrávali," řekl kapitán Tomáš Rolinek. "Osobní souboje vyhrávají zápasy. Jdete do těla, získáte puk, uděláte přečíslení. To nám chybí."

Místo přesilovek vlastně odpočinek

Dvě využité přesilovky proti Rusku při porážce 2:4, z toho jen jediná sehraná úplně ideálně, nemohly překrýt další bolest českého týmu v sezoně. "Přijde mi, že si tam jdeme odpočinout. Že nám soupeř nemůže dát gól, my zase ukrojíme kus času," doplnil Rolinek, který byl i ze svého vlastního výkonu zklamaný.

"To utkání bylo ospalé. Nevím, jestli to bylo tím, že se hrálo v poledne, nebo přišlo málo lidí. Nebylo to v tempu. Zase se projevila ta slabina, že nevyhráváme osobní souboje, ztrácíme puky," doplnil Rolinek, jemuž  se nezdál moment před druhým inkasovaným gólem. Po vhazování totiž inkasoval Vampola úder hokejkou, odjel s bolestivou grimasou střídat ke vzdálené lavičce, a než se stihl Průcha zapojit do hry, trefil se Rybin.

"Tam rozhodčí neodpískal vysokou hůl a dostali jsme gól," vrátil se k důležité trefě Rolinek. Vampola byl zasažen podle televizních záběrů nikoli do obličeje, ale do hrudi a švédští sudí nechali ve hře pokračovat.

Ve zvrat věřili, ale ten se nekonal

Podle Rolinka si mužstvo před třetí třetinou věřilo na obrat. "Říkali jsme si, že máme dvacet minut, abychom se vydali ze všech sil, i když jich moc nebylo. Snažili jsme se, ale dostali jsme na 1:3 v přesilovce a pak 1:4 a bylo to už těžké," doplnil.

Dojem budou chtít hokejisté napravit v závěrečné přípravě na mistrovství světa na Slovensku i na domácích Českých hokejových hrách v Brně. "Teď má někdo v klubu před sebou play off, někomu končí sezona. Trenér určí sestavu, která pojede na další turnaj, tenhle se nám nepovedl, ale nic není ztraceného, když navážeme na turnaj v Moskvě. Je to ale o bojovnosti a vyhrávání soubojů," dodal Rolinek.

Štěpánek rozčarovaný z desítky

Gólman Jakub Štěpánek byl také hodně zklamaný. "Nechytalo se mi nejhůř ani se Švédy, ani proti Rusům, ale dostal jsem deset gólů, a to je tragické. Jsem bez nálady a jsem rád, že už turnaj skončil, protože tady mi přáno určitě nebylo," připomněl osobní i týmovou bilanci ve Stockholmu.

Kvůli opakujícím se chybám českého týmu měl spoustu práce na turnaji on i v sobotu proti Finsku Salák. "Říkal jsem už po Švédech, je to kolektivní sport. Všichni děláme chyby, já taky, ale nemůžeme jich dělat tolik jako tady. S Finy jsme se jakžtakž zlepšili, proti Rusku jsme také nehráli úplně nejhůř, ale neplníme, co máme," připojil gólman Petrohradu.

Reklama

Související témata: