Hlavní obsah

Dvojitý dárek pro hokejový potěr. Kluci vzali za kliku reprezentace a odnesli si výstroj

PRAHA

Přišli do šatny, ke které vzhlíží jen ve svých odvážných snech a představách. Na pár minut se jim splnil sen. Kluci okolo šesti let vzali za kliku šatny hokejové reprezentace. Viděli na vlastní oči Nedvěda, Průchu, Štěpánka, Kotalíka, Petružálka. A domů nešli s prázdnou. Český hokejový svaz zajistil téměř tisícovce nejmenších hokejistů výstroj.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nedvěd s malým hokejistou na srazu hokejové reprezentace

Článek

První sady putovaly do 116 klubů zařazených v systému středisek hokejového svazu, dalších téměř 350 sad obdrží kluby v nejbližší době.

„Chceme pomoci dětem ze sociálně slabších rodin, pro které může finanční náročnost hokeje představovat zásadní překážku. Věřím, že tak na kluziště přivedeme nové talenty, které by se jinak musely věnovat jiným sportovním odvětvím,“ řekl Tomáš Král, prezident Českého hokejového svazu.

Dětské sady pro hokejisty ve věku pěti až sedmi let obsahují helmu, rukavice, chrániče loktů, ramen a holení. Dále hráčské kalhoty, hokejku a sportovní tašku.

Partnery projektu „Hokejová výstroj nejmenším“, součásti programu „Pojď hrát hokej“, jsou akciová společnost ČEPS a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Reklama