Hlavní obsah

Pták milující jahodový džem se stane maskotem hokejového MS 2012

Slovensko, kde se uskutečnilo poslední mistrovství světa v hokeji, provázel vlk Goooly. V roce 2012 se pořadatelství ujmou dvě skandinávské země Švédsko a Finsko. Na turnaji Karjala, který skončil v neděli, pořadatelé odhalili maskota následujícího světového šampionátu. Stane se jim pták s hokejkou a pukem, který je pojmenován velice jednoduše - Hockey Bird. Ale jeho historie je zajímavější.

Foto: www.sport.cz

Maskot pro hokejové mistrovství světa, které se v roce 2012 uskuteční ve Švédsku a Finsku.

Článek

Podle pořadatelů byl Hockey Bird nalezen na plovoucí kře v Baltském moři. Při výšce 185 centimetrů váží 108 kilogramů a s největší pravděpodobností hraje levého obránce. Mezi jeho oblíbené kratochvíle patří tvrdá rocková hudba, rád si pochutná na krabích tyčinkách. Nepohrdne ale také oplatky a jahodovým džemem. A jeho motto zní "Puck sweet puck".

Světový šampionát, kde český národní tým bude obhajovat bronzové medaile, proběhne ve dvou zemích, proto podoba a vzhled vychází ze švédských a finských národních barev.

„Chtěli jsme vytvořit vizuální identitu, která by svedla dohromady hostitelská města v Helsinkách a ve Stockholmu, ukázat, že jde o událost na dva roky. Dobrý design si lidé budou pamatovat,“ řekl Mika Sulin, generální sekretář turnaje.

Známé údaje o Hockey Bird
Jméno: Hockey Bird (Hokejový Pták)
Narozen: Ano, podrobnosti neznámé
Pozice: Levý obránce
Výška: 185 centimetrů
Váha: 108 kilogramů
Oblíbená jídla: Krabí tyčinky, oplatky a jahodový džem
Oblíbená hudba: Hard rock
Motto: Puck sweet puck (Puk sladký puk)

Reklama

Související témata: