Hlavní obsah

Překvapení se nekonalo. Hadamczik sešitého Nedvěda nepovolal

PRAHA

Nechybělo mnoho a čtyřicátník se sešitou čelistí mohl příští týden obléci dres české hokejové reprezentace na ruském turnaji Channel One Cup. Libereckého Petra Nedvěda minulou neděli trefil puk do obličeje, za dva dny šel na operaci, v úterý už hrál proti Spartě a ve středu trenér národního týmu Alois Hadamczik přiznal, že pokud by kapitána Tygrů nominoval, on byl připraven do toho patrně jít. Ale nestane se tak. Žádné riziko nikdo podstupovat nebude.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd s maskou, která kryje jeho operovanou čelist.

Článek

„Vážně jsem přesvědčen, že hrát mezinárodní hokej s takovým zraněním je riziko. Hrozně bych si vyčítal, kdyby se mu něco stalo. Ať už by to byla chyba soupeře, nebo by šlo o korektní zákrok. Nebylo by zodpovědné hráče s takovým zraněním do zápasu pustit,“ vysvětlil ve středu logický důvod nepovolání Hadamczik.

„Mluvil jsem s ním, je pravda, že kdybych ho nominoval, tak byl připravený jít, ale já si myslím, že on obavy mít nemusí,“ naznačil kouč, že tento útočník nemusí mít strach, že se na něj v dalším termínu sestavování mužstva zapomene.

Nedvěd měl původně být mimo hru několik týdnů, nakonec si léčbu dotvořil dle svých pocitů. Zvolil rychlejší proces a po devíti dnech se speciální obličejovou maskou nastoupil proti Spartě. A dařilo se mu, vstřelil gól.

„Vydrželo to, byl jsem mile překvapen, střety v zápase byly, párkrát to zabolelo, ale trénink napověděl, že to může jít, tak jsem nastoupil,“ řekl po úterním utkání.

Petr Nedvěd se stal hrdinou zápasu proti Švédům na listopadovém turnaji Karjala.foto: ČTK/AP

„Každý fanoušek ví, jaké utrpěl zranění, je obdivuhodné, že nastoupil, ale šlo by o velké riziko. Bude lepší, když Petr Nedvěd bude trénovat a prodlouží pauzu léčení. Samozřejmě je na něm, jestli nastoupí v Liberci do každého zápasu,“ pověděl kouč národního týmu.

Na reprezentaci si tak musí Nedvěd počkat. V listopadu jeho služeb Hadamczik využil na finské Karjale, prosincový Channel One Cup ho mine, ale šanci může dostat v únorových LG Hockey Games, které se hrají ve Švédsku.

„Předvedl velmi dobrý turnaj. I v jeho věku stále patří do národního týmu. Bude záležet, jak se z toho dostane a jakou formu bude mít v únoru,“ dodal Hadamczik.

Reklama

  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko