Hlavní obsah

Tak rychlý gól nám možná uškodil, litovali hokejisté. Do Ruska letí bez Vampoly

CHOMUTOV

Časomíra na multimediální kostce nového zimního stadiónu v Chomutově odkrojila ze čtvrtečního utkání mezi hokejisty České republiky a Švédska pouhých pět vteřin a fanoušci už mohli nadšeně jásat. Petr Průcha využil hned po buly minelu jednoho ze soupeřových obránců a vstřelil téměř určitě nejrychlejší gól v historii hokejové reprezentace. Natěšení fanoušci se oprávněně těšili na příval gólů, jenže nakonec už padly jen dva. A oba do domácí sítě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čeští hokejoví reprezentanti sledují spolu s trenérem Hadamczikem dění na ledě při utkání se Švédskem v Chomutově.

Článek

„Doufali jsme, že se tím gólem nakopneme, ale nakonec to bylo spíš obráceně,“ vykládal po zápase zklamaný obránce Ondřej Němec. „Ještě jsem nezažil aby na takové úrovni padl gól už po pěti vteřinách. Ale do konce zápasu zbývalo ještě 60 minut, takže nám to možná spíš uškodilo, protože jsme se tím trochu uspokojili,“ tvrdil brankář Jakub Štěpánek. „Kvůli tomu jsme ale určitě neprohráli,“ dodal vzápětí.

Brankář české reprezentace Jakub Štěpánek inkasuje první gól v utkání Channel One Cupu v Chomutově.foto: Právo/Milan Malíček

„Je ošidné dát tak rychle gól,“ zamýšlel se i trenér národního týmu Alois Hadamczik. “Podstatné ovšem je, že se nám nepodařilo přidat další. Myslím, že Švédové byli v pohybu a bruslení o krok před námi,“ pokračoval. „Švédové přijeli perfektně fyzicky připravení, prohrávali jsme s nimi osobní souboje a bylo těžké je dostat od puku,“ přidal další postřeh Štěpánek.

Skvělá atmosféra v nové hale

V závěru třetí třetiny sice čeští hráči rozpoutali v obranné třetině Švédů velký tlak, ovšem brankáře Fastha, který Čechy vychytal už v semifinále posledního mistrovství světa, už překonat nedokázali. „Ke konci jsme měli velký tlak, trenér chtěl, abysme se snažili hodně nastřelovat puky. Jenže v osobních soubojích jsme se Švédy ztráceli,“ tvrdil Ondřej Němec.

Šance Petra Průchy a Lukáše Kašpara v utkání proti Švédsku v Chomutově.foto: Právo/Milan Malíček

V nové chomutovské hale ovšem i tak panovala skvělá atmosféra, vyprodané hlediště se hokejem bavilo a fanoušci vytvářeli tradiční mexické vlny. „Fanoušci byli fantastičtí, za skvělou atmosféru jim můžeme jen poděkovat,“ říkal útočník Lukáš Kašpar, jenž ze severu Čech pochází. „Já se na zápas zvlášť těšil, protože to mám kousek od domova,“ vykládal. „Hala pěkná, jenom bylo trochu horko, takže byl těžký led. Kolikrát i bylo vidět, že si kluci nemohli pořádně přihrát,“ dodal Štěpánek.

Místo Vampoly Pech

Nyní se hokejová reprezentace přesune k dalším dvěma zápasům s Finskem a Ruskem do Moskvy. Ovšem už bez útočníka Petra Vampoly, jenž má zraněný loket. A v sobotním zápase s Finskem dojde i na další změny. „V brance bude chytat Pöpperle a budou hrát i Krejčík a Orsava. Místo zraněného Vampoly povoláme Pecha,“ prohlásil Hadamczik.

Reklama