Hlavní obsah

Přípravu na MS ukončilo osm hokejistů, nově se připojí také Šulák z Finska

Martin KézrSport.czPrávo

Hodinu po zápase s Rakouskem (7:2) vstoupil v Jindřichově Hradci do kabiny národního týmu trenér hokejistů Filip Pešán a osmi hráčům sdělil, že necelé čtyři týdny před startem mistrovství světa v Rize končí přípravu a mohou zapomenout na tajné sny o nominaci na šampionát.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Český brankář Dominik Frodl v akci.

Článek

„Nebylo to tedy tak, že kdo dal v sobotu gól, tak jednoznačně zůstane v týmu. Už se díváme na jeho budoucí strukturu. Víme, jací další hráči by se nejspíš měli připojit a na jakých pozicích by nás mohla tlačit bota. Podle tohoto kritéria jsme vybírali," uvedl český kouč.

Od pondělí, kdy kemp českého mužstva bude pokračovat už v Plzni, už nebudou jeho součástí brankář Dominik Frodl, obránci Libor Zábranský, Vojtěch Budík a útočníci Karel Plášek, Libor Horký, Jan Hladonik, Jan Dufek a Marek Zachar.

„Když jsme s asistenty uvažovali, koho si nechat v mužstvu a koho poslat domů, tak jsme až tolik nehleděli, kdo a jak sbíral kanadské body. Spíš jsme vybírali typově nejvhodnější hráče, kteří mohou doplnit mužstvo na jednotlivých postech a přijmout tu roli nejlépe," přiblížil Pešán.

Volba pro něj nebyla až tak těžká. „Všichni hráči se nám ukázali nejen v tréninku, ale také v zápase. Dnes bylo na ledě hodně nováčků, možná i proto byl do poloviny utkání jejich projev dost nervózní. Postupně jsme nabírali sílu, z kluků to spadlo a zvládli jsme to. Dost výrazně se na tom podílely přesilovkové formace. Závěr byl docela divoký, takže nakonec tu svou převahu hráči promítli i do gólů," hodnotil Pešán sobotní utkání.

„Než jsem večer první zúžení kádru provedl, musel jsem si ještě ověřit, jak jsou na tom hráči zdravotně, ale protože se přidá pět kluků z mužstev, která skončila v extraligovém semifinále, byl nějaký škrt už nutný," řekl trenér Filip Pešán s odkazem na to, že chce v přípravě na MS udržovat jen tři brankáře a pět kompletních lajn hráčů do pole, aktuálně je to deset obránců a šestnáct útočníků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté české reprezentace Jan Dufek, Jakub Flek a Luboš Horký oslavují gól na 2:2 v utkání s Rakouskem.

V Plzni se totiž objeví gólman Jan Růžička z Mladé Boleslavi, obránce David Němeček ze Sparty a do útoku budou k dispozici z pražského klubu David Tomášek a ze středočeského celku pak Ondřej Najman a Pavel Kousal. „Ve středu dorazí z Finska také obránce Libor Šulák," potvrdil příjezd dalšího krajánka Pešán, který chce znát i stav lékařského vyšetření u Davida Šťastného z Mladé Boleslavi a pak se definitivně rozhodne o jeho případném zapojení.

Kádr české hokejové reprezentace do další přípravy na MS:
Brankáři:
Milan Klouček (Pardubice; 1 zápas)
Jan Růžička (Mladá Boleslav; 0)
Roman Will (Čeljabinsk/KHL; 6)
Obránci:
Michal Jordán (78 zápasů/5 branek)
Dominik Mašín (oba Chabarovsk/KHL; 5/0)
Vojtěch Mozík (46/4)
Andrej Šustr (oba Kunlun/KHL; 15/2)
Daniel Gazda (Zlín; 5/1)
David Němeček (Sparta Praha; 9/0)
Radim Šalda (Hradec Králové; 2/0)
Jan Ščotka (Litvínov, 2/0)
Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli/Fin.; 13/2)
David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 40/1)
Libor Šulák (Kärpät Oulu/Fin.; 28/1)
Útočníci:
Ondřej Beránek (13/1)
Jiří Černoch (1/0)
Jakub Flek (všichni Karlovy Vary; 8/3)
Petr Kodýtek (8/1)
Jakub Pour (2/0)
Filip Suchý (všichni Plzeň; 4/2)
Matěj Blümel (5/2)
Tomáš Zohorna (oba Pardubice; 99/17)
Pavel Kousal (0/0)
Ondřej Najman (oba Mladá Boleslav; 0/0)
Robin Hanzl (42/10)
Lukáš Radil (oba Spartak Moskva/KHL ; 67/15)
David Tomášek (Sparta Praha; 29/7)
Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL; 38/6)
Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli/Fin.; 6/1)
Vyřadil reprezentační kouč Filip Pešán z národního týmu správná jména?
Ano
73,5 %
Ne
26,5 %
Celkem hlasovalo 8702 čtenářů.

Reklama

Související témata: