Hlavní obsah

Proti Rusům možná i s hvězdami NHL. Začíná prodej vstupenek na hokej, negativní PCR je nutností

Na zápasy národního týmu v rámci posledního dílu Euro Hockey Tour v příštím týdnu bude smět přijít až tisícovka diváků. Podmínkou je ale doložení negativního PCR testu, který nesmí být starší než 48 hodin.

Foto: Profimedia.cz

Čeští fanoušci během utkání národního týmu (ilustrační foto)

Článek

Rezervace a prdej vstupenek v ceně 99 korun, která ale nezahrnuje náklady na pořízení testu, začíná v pátek 7. května v 16.00 h na portálech Ticketportal a Ticketmaster. Všechny lístky jsou na sezení do sektorů v prvním patře pražské O2 areny, limit nákupu jsou dvě vstupenky na osobu a nelze získat jinou cestou než on-line prodejem.

České hokejové hry hostí poprvé hostí Praha. Ve středu 12. května od 20.00 h tam domácí reprezentace hraje s Finy, o den později vyzve ve stejný čas Švédy a poslední zápas před MS absolvuje v sobotu 15. května od 15.00 h proti Rusům a je možné, že v tomto utkání se už v české sestavě objeví i někteří hráči z NHL.

„Přivítali jsme, že na zápasy nakonec mohou – byť ve velmi omezeném počtu – mohou přijít i fanoušci, které určitě čeká v O2 areně vzrušení z vrcholného mezinárodního hokeje. Už proto, že všechny zúčastněné týmy pocestují z Prahy přímo do Lotyšska a většina hráčů se tak o pár dní později představí i při mistrovství světa," říká prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Test se vstupenkou za 1200 korun

„Jsme si vědomi, že náklady na pořízení PCR testu nejsou přívětivé, proto jsme cenu vstupenek stanovili jednotně ve výši 99 Kč na utkání. Současně jsme pro zájemce z řad fanoušků se společností Prevedig připravili akční cenu PCR testu. Se vstupenkou totiž každý na odběrových místech této společnosti zaplatí za test pouze 1200 korun," uvádí ředitelka BPA Jana Obermajerová za výhradního marketingového partnera Českého hokeje.

Výsledek testu je třeba přinést s sebou na zápas s potvrzením certifikované laboratoře či zdravotního ústavu na papíře, každý návštěvník je povinen vyplnit selfreporting formulář a podrobit se vstupní (změření teploty) a bezpečnostní kontrole.

Pokud divák neprojde covid kontrolou, tedy bude mít typické příznaky onemocnění covid-19 (např. zejména zvýšená teplota, horečka, kašel), či neprokáže věrohodně podstoupení negativního PCR testu, je pořadatel oprávněn takového diváka v zájmu bezpečnosti a zdraví na utkání nevpustit, a to bez nároku na vrácení vstupného či ceny za PCR test.

Dodržování pravidel nutností

Z důvodu povinných hygienicko-bezpečnostních kontrol, organizátoři apelují na včasný příchod, dodržování rozestupů, zakrytí úst a nosu respirátorem a také trpělivost při odbavování těchto kontrol před vstupem do O2 areny.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér českého týmu Filip Pešán.

„Prosíme, aby fanoušci využívali pouze vchodů a míst uvedených na vstupenkách. Dovolujeme si také upozornit, že na základě opatření vydaných ministerstvem zdravotnictví není na akci povolen prodej či jakýkoli výdej občerstvení. V hale tedy budou v provozu pouze toalety. Apelujeme na fanoušky, aby se tedy dostatečně občerstvili před návštěvou utkání, a děkujeme jim za pochopení a respektování všech těchto pravidel," doplňuje Obermajerová.

Reklama