Hlavní obsah

Zadina měl zpočátku těžké nohy, ale včas našel energii i střeleckou parketu

Martin KézrSport.czPrávo

Hlad po vítězství české reprezentanty v přípravě na MS neopouští, navlékli už osmý korálek na šňůrku úspěchů. Góly z hole Filipa Zadiny na ledě pražské O2 areny dvakrát vymazaly vedení Švédů a ke druhé výhře domácího týmu na Českých hokejových hrách vedla trefa Matěje Stránského v prodloužení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Filip Zadina a Filip Hronek oslavují gól na 2:2 během utkání se Švédy.

Článek

Bylo znát, jak herní projev mužstva pozvedli tři hráči z NHL, zejména Zadina prokázal čich na branky. „Měl jsem přitom dlouho těžký nohy a střídání se mi zdála namáhavější, než bych čekal. Nebylo snadné se do toho dostat. Energii mě ve třetí třetině ale dodaly parádní gólové přihrávky Hroňase a Špágra, kteří umí skvěle podržet i naservírovat puk," těšilo 21letého detroitského útočníka, že přece jen našel střeleckou parketu, z níž opakovaně odpověděl na švédské góly.

Nejprve při hře čtyř proti čtyřem po Špačkově individuální akci parádně doklepl puk do odkryté části branky. „To byla tak báječně provedená akce, že jsem si jen říkal, ať to zakončení nepokazím," líčil talentovaný kanonýr, jenž podruhé skóroval v 57. minutě při Holmově vyloučení. Na pravý kruh mu milimetrově přesně nabil Hronek a Zadina trefil protější horní roh.

Michael Špaček přihrál i na vítěznou branku po 147 vteřinách prodloužení a měl stejně jako o den dřív proti Finům dvě asistence. „Daleko sladší je ale pro mě další vydřené vítězství týmu. Odehráli jsme hodně dobrý zápas. Přestože dvakrát měli Švédové gólově navrch, my znovu v sobě našli sílu i vůli opakovaně se vrátit zpátky," řekl na pražském turnaji výborně hrající třinecký útočník.

„Nehledal bych v tom ani žádnou vědu, chce to jen nebát se hrát s pukem. Podstatné je, že se nám dařilo zrychlit přihrávky, dělat věci jednoduše a čím víc puk lítá, pak je to problém pro bránící hráče," uvažoval Špaček.

Šimon Hrubec odvedl spolehlivý výkon. „Doufal jsem, že se přes dvoutýdenní pauzu budu cítit v brance líp, ale postupně jsem se do toho nějak dostal. Moc jsem se těšil, že si konečně zachytám v reprezentačním dresu před českými fanoušky a beru jako velké povzbuzení, že jsme zápas převrátili na naši stranu," uvedl gólman Omsku.

MS v hokeji 2021:

Reklama

Související témata: