Hlavní obsah

Bušíme jako hluchý do vrat, říká kapitán hokejistů Rolinek o gólovém trápení

Pardubice

Vypadal docela utrápeně. V roli kapitána není pro Tomáše Rolinka jednoduché přijmout, že česká hokejová reprezentace má na Českých hokejových hrách naprosto sterilní koncovku. Proti Finům dala ze 42 střel jediný gól, se Švédy ze 40 střel nepadl už ani jeden.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Tomáš Rolinek v zápase se Švédskem.

Článek

Nemá mužstvo už trochu trauma z toho, jak se na pardubickém turnaji trápí s góly?

Nemyslím, že přímo trauma. Během zápasu na to ani nemůžeme myslet. Fakt je, že bušíme do soupeře jako hluchý do vrat a nenese to žádný výsledek.

Co té koncovce chybí?

Víme, že je nutný ještě větší tlak do branky, něco tam prostě chybí. Zdá se mi, že není pořádný hlad po gólech, je potřeba větší zarputilost na brankovišti.

Na švédskou branku jste poslali sice čtyřicet střel, jen málo z nich ale bylo skutečně nebezpečných. Viděl jste to stejně?

Bohužel ano, přes švédské beky jsme se moc nedostávali do dobré střelecké pozice. Vůbec jsme nebyli v dráze střel, že bychom třeba blokovali, a když všechno gólman vidí, jde v pohodě do rozkleku a pak si sbírá puky do lapačky a vyrážečky. Nedostávali jsme se ani do přečíslení.

Švédové prakticky rozhodli z prvních dvou přesilovek. Nebylo trestuhodné nechat si dát góly jako přes kopírák?

Sehráli je výborně, jen jsme tam koukali a nepokryli si tečujícího hráče. Máte pravdu, byla to úplně stejná situace. Dvakrát nás jednoduše přehráli. Pak si vlastně mohli určovat, co se bude dít. Sice jsme nesložili zbraně, pořád jsme se snažili hrát, ale nedokázali jsme dát ten kontaktní gól.

Góly, to už začíná být vážná bolest českého hokeje. Co s tím budete dělat?

Trenér nám ukazoval statistiku z minulé sezóny, v součtu s ní jsme dost hluboko pod dva góly na zápas. Věřím, že to zlepšení už přijde v neděli proti Rusům. Přece to trápení nemůže být nekonečně.

Bude to s Ruskem tak trochu zápas o čest a nápravu dojmu?

Přesně, budeme hrát o čest, abychom před domácími fanoušky neprohráli třikrát v řadě. Slyšel jsem, že fanoušci často volali moje jméno, takové povzbuzení bylo příjemné a moc za něj děkuji, jenže jako jednotlivec jsem nepomohl týmu. Teď je čas to nějak napravit, s Ruskem musíme zápas nějakým způsobem ubojovat, aby body zůstaly nám.

Reklama

Související témata: