Hlavní obsah

Šance pro Zárubu? Nova se prý vzdává práv na hokejový turnaj v Soči

Hokejoví fajnšmekři, pozor! Necelé čtyři měsíce před startem turnaje na olympijských hrách v Soči není jasné, kdo vlastně bude zápasy vysílat. Televize Nova, která získala vysílací práva na hokejový turnaj loni na podzim, totiž podle informací Práva a Sport.cz dává od projektu ruce pryč a chce je nabídnout České televizi.

Foto: Václav Šálek

Olympijský turnaj odstartuje souboj Česka se Švédskem.

Článek

Vedení Novy podle důvěryhodného zdroje svolalo na čtvrtek interní poradu, na níž by mělo redaktorům oznámit, že zastavuje práci na olympijském projektu. Vysílací práva na hokejový turnaj, který odstartuje 12. února 2014 zápasem českých hokejistů se Švédy, se Nova údajně chystá nabídnout České televizi, jež drží balík práv na všechny ostatní sporty.

Na oficiální úrovni Nova informaci nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. „Je to čirá spekulace, kterou nebudeme nijak komentovat," uvedl pro Právo a Sport.cz ředitel PR a komunikace Josef Koukolíček.

Z vyjádření České televize je patrné, že by se na Kavčích horách získání kompletních práv nebránili. "Česká televize nemá důvod nastalou situaci komentovat, přípravy na účast na ZOH 2014 v Soči probíhají dle plánovaného harmonogramu. V případě, že obdržíme relevantní oficiální nabídku ze strany TV Nova, určitě ji zvážíme," uvedla pro Sport.cz ředitelka komunikace a marketingu ČT Daniela Němcová.

Reklama

Související témata: