Hlavní obsah

Logu domácího MS 2015 bude dominovat lev, s maskotem Krtečkem svaz neuspěl

Praha

Žádná fádní figurka hokejisty nebo dokonce zkřížené hokejky a puk mezi nimi. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) na čtvrteční tiskové konferenci představil logo pro domácí mistrovství světa 2015 v Praze a Ostravě. Logu bude dominovat dvouocasý lev držící hokejku vyvedený v barvách státní trikolóry.

Foto: www.cslh.cz

Logo hokejového MS 2015 v České republice.

Článek

„Když se podíváte na znaky předchozích mistrovství, mnohokrát se na nich objevovala figurka hokejisty. A tohle jsme si nepřáli," řekl prezident ČSLH Tomáš Král s tím, že logo by mělo být inspirováno státním znakem a barvami.

„Základní tvar je dán Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) a žádné změny se nepřipouští. Oslovili jsme několik grafických studií, která nám poslala své návrhy. Šlo nám hlavně o to, aby bylo přehledné a vypadalo hezky," uvedl Král a přiznal, že některá větší grafická studia se kvůli striktním nařízením IIHF nechtěla pro nedostatek prostoru na logu podílet.

Svaz kromě loga pro jubilejní desátý světový šampionát konaný v České republice resp. Československu zároveň intenzivně pracuje na výběru maskota. „Prvotní nápad, o kterém jsme uvažovali, a velice se mně i ostatním líbil, byl Krteček. Ale situace ohledně autorských práv a nevyřízeného dědictví spojeného s touto postavičkou byla hodně složitá a tahle možnost padla," posteskl si Král.

V rukávu už však má alternativu, která by se rovněž měla vyznačovat českou tematikou. „Mohlo by to být fajn a vtipné," usmál se Král, ale konkrétnější být nechtěl. Vyloučil však, že by maskotem měl být lev. I proto, že stejného maskota používá Slavia, Hradec Králové nebo pražský Lev.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články