Hlavní obsah

Těžko můžu někomu slibovat góly, říká třinecký kanonýr Růžička po návratu do reprezentace

Havlíčkův Brod

Elitní extraligový střelec dal při 28 reprezentačních startech pouze jediný gól. Od prosince 2012 hokejista Martin Růžička za národní tým vůbec nehrál, teď ale 28letý útočník dostává šanci v přípravě na MS v Minsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Třinecký Martin Růžička se znovu vrátil do reprezentace.

Článek

Neříkal jste si, že vám reprezentační dres už asi není souzený?

Neříkal jsem si nic. Jsem zvyklý brát věci, jak jsou, a koukat dopředu. Když teď po delší době přichází možnost reprezentovat, mám samozřejmě velkou radost.

Pod koučem Růžičkou jste v roce 2010 získal světové zlato. Doufal jste, že po jeho březnovém návratu k reprezentaci přijde nová šance?

Když se chopil nároďáku, možná to někoho mohlo napadnout, ale jako hráč si těžko můžu něco malovat nebo říkat, jestli mě právě ten trenér vezme nebo ne. Můžu jen makat. Snažil jsem se proto v play off odvést co nejvíc práce pro Třinec a nakonec pozvánka přišla.

Jste připraven na to, že se od vás čekají především góly?

Těžko můžu někomu slibovat góly. Budu se ale snažit pracovat na každém tréninku naplno a uvidím, jak to bude v zápasech se střeleckou formou. Udělám maximum, ostatní jde mimo mě.

Už jste dokázal překousnout zklamání z třineckého vyřazení před branami finále?

Samozřejmě bych radši ještě hrál play off. Cíle jsme měli daleko vyšší než na čtvrté místo, ale vypadli jsme a můžu být jen rád, že mi sezóna nekončí a pokračuju s nároďákem.

Měl jste dost času na odpočinek?

Dopřál jsem si dva dny volna, to by mělo stačit. Trenér Růžička řekl, že budu hrát v Brodě až ve čtvrtek, tak se na to chystám.

Chystáte se řešit i klubovou budoucnost?

Nechávám to na agentovi, já se budu plně věnovat nároďáku. Když bude něco mít, tak to prokonzultujeme. Každého samozřejmě láká KHL, je to výborná soutěž.

Reklama