Hlavní obsah

Hemský nechce riskovat zranění a MS vynechá. K reprezentaci se připojí Rolinek

Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Aleš Hemský českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v běloruském Minsku neposílí. Třicetiletý útočník, který naposledy v NHL nastupoval za Ottawu, nemá podepsanou smlouvu na další sezónu a na šampionátu nechce riskovat možné zranění. Do přípravy národního týmu na šampionát se naopak zapojí sparťanský kapitán Tomáš Rolinek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Aleš Hemský.

Článek

„Posledních několik sezón jsem byl častokrát zraněný, až tu právě uplynulou jsem byl v pohodě. Nemám podepsaný kontrakt na další ročník a nechci nic riskovat," uvedl v rozhovoru pro Ottawa Sun Hemský, který vůbec poprvé ve své kariéře okusí, jaké to je být volným hráčem.

Hemského draftoval v roce 2001 v prvním kole Edmonton, se kterým až do letošní sezóny spojil celou svou kariéru v NHL. Na začátku března však zamířil do Ottawy, kde pookřál a předváděl velmi dobré výkony. Ve dvaceti zápasech zaznamenal čtyři góly a třináct asistencí, Senátory však do play off nedotáhl. Pardubický rodák si letos zahrál i na olympiádě v Soči, kde vstřelil tři branky a na jednu nahrál.

Kouči národního týmu Vladimíru Růžičkovi se už v úterý omluvil i Jiří Tlustý z Caroliny, který má poraněné rameno. Jediným hráčem NHL, který svou účast na mistrovství světa přislíbil, tak zůstává forvard Calgary Jiří Hudler.

Jak je to s posilami ze zámoří pro MS?
Přislíbil účast
Jiří Hudler
Nepojedou
Ondřej Pavelec
Ladislav Šmíd
Aleš Hemský
Jiří Tlustý
Radim Vrbata
Tomáš Fleischmann
Martin Erat
Michael Frolík
S otazníkem
Marek Židlický
Zbyněk Michálek
Jaromír Jágr
Patrik Eliáš
Milan Michálek
Martin Hanzal
Roman Horák
Michal Jordán

Do přípravy národního týmu na šampionát se naopak připojí Tomáš Rolinek. Kapitán mistrů světa z roku 2010 se tak rozhodl po telefonickém kontaktu s Růžičkou. S reprezentací začne trénovat, stejně jako jeho spoluhráči ze Sparty Krejčík s Buchtelem, v pátek.

Reklama

Související témata: