Hlavní obsah

Krejčího čeká v létě série svateb, kterou zakončí svou vlastní na šternberském hradě

Karlovy Vary

Sérii svateb musí absolvovat během léta hokejový útočník David Krejčí. Nejprve ho v zámoří i doma čekají obřady, na které je pozvaný jako host, ale koncem srpna se bude na hradě ve Šternberku ženit sám s americkou snoubenkou Naomi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník David Krejčí

Článek

„Máme toho přes léto hodně, asi pět svateb. Hned v neděli poletíme zpátky za oceán na první, vdává se tam jedna z nejlepších kamarádek Naomi a ona bude družičkou," prozrazuje osmadvacetiletý útočník Bostonu.

Do Česka se Krejčí vrátí teprve v srpnu, kdy jej budou čekat finální přípravy vlastní svatby. „Zatím vše zařizují rodiče a manželka od bráchy. My byli jen v Americe na telefonu. Oni měli velký frmol, ale zvládli to. Byl jsem rád, jak se o vše postarali," oceňuje pomoc rodiny.

Nechtěl ale žádnou velkou svatbu, nedorazí ani žádný ze spoluhráčů z Bostonu. „Abych pozval jen jednoho nebo dva, to nejde. Buď všichni, nebo nikdo. Kdyby ale mělo přiletět 25 kluků plus jeden, to by bylo 50 lidí navíc. A to už je moc," vykládá a stejně počítá, že se na svatbě objeví skoro sedmdesát hostů.

Z Ameriky však přiletí jen rodina snoubenky a její kamarádi. „Bude to ale česká svatba. Já bych se ženil klidně i v Americe, třeba na pláži. Naomi ale chtěla na hradě ve Šternberku, kde se loni ženil brácha. Viděla to a líbilo se jí to. Za sebe se nejvíc těším po obřadu, až se najíme a napijeme," říká Krejčí, jenž stihnul už dovolenou v Karibiku. „Byl jsem v Anguille, pohodička," usměje se.

Původně plánoval na konec června i předsvatební cestu. „Pak mi ale volali ze svazu, že by chtěli, abychom přiletěli do Varů na vyhlášení Zlaté hokejky, tak jsme to změnili a přeházeli program," vypráví Krejčí, jenž se objevil v Česku jen na tři dny.

Krejčí: Rád bych se viděl někde vpředu

Do Karlových Varů dorazil z elitní desítky jako první, aby si lázeňské město stihl i dostatečně prohlédnout. „Přijeli i kamarádi, je to tady moc hezké. Golfové hole jsem ale nebral. Snoubenka by neměla radost, kdybych šel hrát a nechal ji tady někde na hotelu. To jsme se radši šli společně projít," prohlašuje Krejčí, který před rokem na slavnostním vyhlášení ankety, kterou přitom premiérové ovládl, chyběl.

V té době totiž ještě hrál finále play off NHL. „Tehdy jsme měli před zápasem číslo šest, takže mě to nemrzelo. Teď, když se na to koukám zpětně, tak by bylo hezké, kdybych tady byl. Už se nikdy nemusí stát, že to vyhraji," přiznává.

Letos si užívá, že je vůbec v elitní desítce. „Vždyť mimo ni zůstali i takoví hráči jako Voráček nebo Hemský. Rád bych se viděl někde vpředu, sezónu jsem měl hodně dobrou, až na to play off. Je však příjemné být považovaný za jednoho z nejlepších českých hráčů sezóny a je tak trochu i jedno, jestli budu pátý nebo desátý," uvažuje Krejčí.

„Všichni samozřejmě vědí, kdo bude první," usměje se vzápětí vítěz Stanley Cupu z roku 2011, jenž předpokládá, že letos po třech letech znovu vyhraje Jaromír Jágr. Ten však tento rok do Varů nedorazí, protože odjel za oceán na dovolenou a zůstane tam až do úterního vyhlášení cen v Las Vegas. „Jarda měl fakt výbornou sezónu. Taky bych ho určitě dal na první místo. Je to náš nejlepší hráč, zaslouží si všechno, co kde získal," tvrdí Krejčí.

Reklama