Hlavní obsah

Fraška? Lístky na hokejové MS zbyly jen pro šťastlivce, fanoušci zuří

Praha/Ostrava

Organizátoři věděli, že zájem o světový šampionát v Praze a Ostravě bude obrovský. Přesto se prodeje vstupenek na hokejové MS neobešly bez problémů. Fanoušci museli dlouze trpět buď u terminálů Sazky, ve frontách před oběma arénami nebo zoufat doma u internetu. Na některé se alespoň zčásti dostalo, většina však měla smůlu a jen hrstka fanoušků se ocitla mezi „vyvolenými“. Fraška, rozpaky i mnohem peprnější výrazy - hokejoví příznivci jsou rozčarováni nad systémem prodeje jednotlivých balíčků.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fronty u pokladen pražské O2 arény.

Článek
Fotogalerie

Fronta na vstupenky před O2 arenou.

Velké fronty před pražskou O2 i ostravskou ČEZ arénou, neustálé výpadky přetíženého rezervačního systému, nefungující terminály Sazky, kolaps internetového serveru. Fanoušci, kteří měli chuť zakoupit některý z hokejových balíčků, se museli obrnit trpělivostí.

Lístky na české zápasy byly nakonec po několika hodinách rozebrány, ale těžko si představit, že by se podobné problémy vyskytly v některé z vyspělých zemí Evropy. A fanoušci pochopitelně spílají zvolenému systému, který nevydržel velký nápor a zkolaboval. Pech měli hlavně ti, kteří se snažili rezervovat přes internet.

„Myslíte, že ta řada někdy skončí? Nemám obnovovat stránku, ale nemyslím si, že bez toho se něco změní... Achjo," zoufali hokejoví příznivci v diskuzi na Sport.cz. „Nic to nedělá. Kdo pamatuje prodej minule, tak se nediví!" přidali se další diskutující. Největší zájem byl pochopitelně o duely české reprezentace se Švédskem a Kanadou. Jenže i v tomto případě měli příznivci povětšinou smůlu, včetně těch, kteří čekali před oběma arénami. „Byli jsme tu asi dvě hodiny, ale balíčky, které jsme chtěli, byly rychle vyprodané," krčili rameny.

Lístky brali i překupníci z Polska

Vzduchem často létaly peprné a vulgární projevy. „Co to je za podělaný systém?" ptali se někteří. „Teď jsem se vrátil z haly a přes 90 procent je vyprodáno. Kapacita šla díky sponzorům a VIP téměř o polovinu dolů. Překupníci z Polska brali po stovkách na každý zápas na každý den," přidal zajímavý poznatek Lukáš Vojkovský z Ostravy.

Fanoušci proto očekávají, že se lístky brzy objeví na různých internetových serverech i na černém trhu za několikanásobně větší sumy.

Růžička: Dalo se to čekat

Na některé hokejové nadšence se přeci jen usmálo štěstí. „Sázel jsem na to, že systém spadne, i terminály, proto jsem radši šel sem (k pokladnám) a docela to fungovalo," řekl Sport.cz jeden z návštěvníků před pražskou O2 arénou. Jiní sice nemohli navštívit předem vybrané duely, ale spokojili se i se zbylými balíčky.

Komplikace s prodejem vstupenek během dne zaznamenal i kouč Vladimír Růžička. „Moc jsem to nesledoval, ale fanoušci ukázali, když většinu zápasů vyprodali za pár hodin, jak moc mají hokej rádi. Pro nás je to jedině dobře. Ale dalo se to čekat," prohlásil Růžička na srazu týmu v Letňanech.

Pravidla prodeje vstupenek podle org. výboru MS:
INDIVIDUÁLNÍ OBJEDNÁVKA
a) nákup na terminálech
max 5 ks jednoho balíčku v jedné kategorii/ 1 rezervace
b) pokladny 02 arény v Praze a ČEZ Arény v Ostravě
max 30 ks jednoho typu balíčku vstupenek (prodej částečně po 10 kusech)/ 1 nákup
c) on-line www.sazkaticket.cz
Objednávka přes internet, vytvoření rezervace, platba na terminálech
max. 5ks jednoho balíčku vstupenek v jedné rezervaci (v jedné cenové kategorii)
d) on-line www.sazkaticket.cz
Objednávka přes internet, platba ihned přes platební bránu kartou (vstupenky buď zaslány poštou, nebo si kupující může stáhnout a vytisknout vlastní vstupenku = e- ticket)
Max. 10ks balíčků/1 objednávka
HROMADNÉ OBJEDNÁVKY
Minimálně 30 ks jednoho typu balíčku vstupenek/1 objednávka - nutná identifikace subjektu, jež vstupenky získává
Pokusili jste se o nákup lístků na MS?
Ano, přes internet a šlo to celkem hladce
1,7 %
Ano, přes internet, ale šlo to hodně mizerně
8,3 %
Ano, přes internet, šlo to bídně, zatím jsem to vzdal
6,9 %
Ano, ve frontě u haly jsem dostal, co jsem chtěl
0,8 %
Ano, naštvaný ve frontě u jedné z hal jsem nedostal, co jsem chtěl
0,7 %
Ano, u terminálu Sazky. Prodej byl hladký
0,6 %
Ano, u terminálu Sazky. Nepovedlo se to
2,6 %
Ano, u terminálu Sazky. Ale bylo to teda čekání...
0,8 %
Ne, je to pro mě drahé
63,2 %
Ne, hokejové MS mě nezajímá
5,6 %
Ne, očekával jsem problémy s prodejem a odradilo mě to
3,8 %
Ne, v klidu si počkám, co zůstane. Nějaké lístky koupím později
5 %
Celkem hlasovalo 19013 čtenářů.

Reklama

Související témata: