Hlavní obsah

Jágr by strhnul tlak na sebe a my bychom měli na MS prostor, říká Sobotka

Praha

Jaromír Jágr v dresu české hokejové reprezentace na domácím světovém šampionátu? Útočník Vladimír Sobotka by takovou variantu jedině přivítal. Legendární forvard sice po loňském mistrovství ukončil svou reprezentační kariéru, nyní ale potvrdil, že se zapojí do přípravy nároďáku a jeho kouč Vladimír Růžička má velký zájem, aby Jágr startoval i na vrcholné akci sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

„Určitě bych byl rád, kdyby přijel. Jarda by byl pro nás přínosem," prohlásil v úterý na reprezentačním srazu Sobotka, podle něhož by byl Jágr prospěšný i mimo ledovou plochu. „Má zkušenosti, strhne na sebe tlak, takže my ostatní bychom mohli mít prostor a tlak by na nás nebyl takový," myslí si Sobotka.

„Jarda je dobrý kluk do kabiny, stejně jako Růča," připomenul Sobotka čtyřiačtyřicetiletého útočníka Martina Ručinského, o kterého Růžička rovněž pro šampionát moc stojí. „Oba (s Jágrem) mají zkušenosti, to by mohl být jejich velký přínos."

Sobotka se s Jágrem v reprezentačním dresu setkal už na loňském MS v Minsku, kde spolu několik zápasů dokonce nastupovali v jedné útočné formaci. I proto si dovede představit, že by si letos mohli spolupráci zopakovat. „To je ale spíš otázka na trenéra. Něco už jsem ale s Jardou odehrál a myslím, že to nebylo nejhorší," řekl Sobotka.

Třebíčský rodák se nyní připravuje s reprezentací, čtvrteční a páteční zápas se Slováky, stejně jako dvojutkání s Norskem v minulém týdnu, ale vynechá. Od Růžičky dostává čas na doléčení poraněných třísel, kvůli kterým přišel o závěr sezóny s Omskem. „Už je to lepší, dneska začínám naplno trénovat. Tak uvidíme, co to s tříslem udělá."

Reklama