Hlavní obsah

Mám výhodu, že nejsem tak dobitej. Chci se poprat o šampionát, říká Kempný

Praha

Šest týdnů po operaci ramena se vrátil do hokejové extraligy, když Brno v play off odvracelo litvínovské mečboly. Jednou uspělo, podruhé už ne. Překousnout, že Kometa neotevřela finálovou bránu, je pro obránce Michala Kempného pořád těžké. Nicméně včera už mu začaly reprezentační povinnosti.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Michal Kempný z Brna v souboji s Ondřejem Jurčíkem a Jurajem Majdanem (vzadu).

Článek

Jak reálnou vidíte možnost dostat se na šampionát?

Nějaká šance tam asi je, ale nechci předbíhat. Záleží teď hlavně na mně, jak budu hrát, jak si o nominaci svými výkony řeknu. Jestli nastoupím už v Jihlavě, tak pro mě budou důležité hned ty dva zápasy se Slovenskem.

Měl jste zprávy, že trenér Růžička netrpělivě čeká na vaše uzdravení?

Celou dobu se zajímal, jak na tom jsem. Určitě mi pomohlo jeho ujištění, že když budu zdravý, tak mě pozve na kemp. Ale do play off bych naskočil, i kdyby to neřekl. Chtěl jsem pomoci Kometě do finále, ale nevyšlo to.

V Brně vám končí smlouva, jak to řešíte?

Mám nabídku na prodloužení, ale asi bych rád zkusil cizinu. Teď to víc neřeším, přichází něco jiného a jsem šťastný, že si můžu prodloužit sezónu v národním týmu. Možná mám i výhodu, že nejsem z play off tak dobitej.

Od svého zranění jste snil o tom, že sezóně dáte šťastnou tečku. Když to nevyšlo v klubu, upínáte se k národnímu týmu?

Vyřazení s Brnem mrzí a ještě chvíli bude. Extraligový bronz je jen malou náplastí na zklamání, měli jsme s Kometou ty nejvyšší ambice. Ale samozřejmě mám chuť se poprat o domácí mistrovství světa. Chci věřit, že jednou je člověk dole a příště zase může být nahoře.

Operované rameno vás už nijak neomezuje?

Vůbec. Drží a nechám si ho vždycky jen zatejpovat a natřít hřejivou emulzí. Cítím se na ledě dobře, a kdybych si nebyl ramenem jistý, tak do toho přece vůbec nepůjdu.

Neměl jste přece jen obavy, jak bude po tak dlouhé pauze váš návrat vypadat?

Při návratu jsem měl strach, jak to půjde, ale v pátek v Litvínově už bylo všechno v pohodě, měl jsem ice time přes třicet minut. Tělo není vyšťavené, s fyzickou kondicí by neměl být žádný problém.

Reklama

Související témata: