Hlavní obsah

Hertl se kurýruje. Zlatou hokejku sledoval od bazénu. Nebýt Jágra, vyhrál

Praha

Nechtěná okrasa ho stále zdobí, pořád ji má sebou. Hokejista Tomáš Hertl se před pár dny vrátil z Ameriky do Čech. Po problémech s pravým kolenem, které mu vystavilo stopku na konci sezóny v NHL, stále nosí ortézu. Po jedenácti měsících se vrátil domů, zde bude probíhat jeho rehabilitace a příprava na další ročník v San Jose Sharks. „Byla honička vše tady stihnout, užívám si rodinu a všude neslyším angličtinu,“ usmíval se při čtvrtečním setkání s médii útočník.

Návrat Tomáše Hertla z USAVideo: Sport.cz

 
Článek

„Čeká mě poslední týden s ortézou, pak už začnu rehabilitovat. Čekám na Pavla Koláře, až se vrátí z dovolené. Není moc příjemné mít zase problém se stejným kolenem, ale vím, že se musím pořádně připravit a být stoprocentní do další sezóny," má jasný cíl dvaadvacetiletý útočník, který do dalšího ročníku NHL vstoupí s novým kontraktem. Ten zní: dva roky a šest miliónů dolarů. „Jsem spokojený, bývají delší, ale já se můžu více prosadit, více se ukázat, můžu podepsat jinou smlouvu, rád za to zabojuju. Za dva roky si chci upevnit pozici."

Od 17. září startuje Světový pohár v kanadském Torontu, jestli bude Hertl členem českého výběru, je zatím ve hvězdách, hodně závisí na jeho zdravotním stavu. „Byl bych rád, kdybych to stihnul, ale nepřemýšlím nad tím, nechci to honit. Pokud bych jel poloviční, ublížil bych sobě i týmu, uvidíme za pár týdnů," přiznal na rovinu hokejista, kterého čeká na toto téma rozhovor s reprezentačním trenérem Josefem Jandačem.

Sezónu nedohrál, musí rehabilitovat, přesto se našly i světlejší okamžiky. To, když se umístil na druhém místě ve Zlaté hokejce. Před ním skončil jen Jaromír Jágr.

„Nemohl jsem to sledovat, byl jsem u bazénu, ale přítelkyně a rodiče mi psali, kdo je na jakém místě. Byl jsem hrozně šťastný, je těžké dostat se přes 68. Na druhé místo jsem hrdý," přiznal Hertl, který extrémně neprožíval pořadí, nechával tomu volný průběh. Ale nakonec připustil, kdyby nebyl ve hře Jágr, mohl být první. „Ne ... ale jo," rozesmál se a zapomněl na chvíli na ortézu.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko