Hlavní obsah

Hokejisté diváky do Ostravy nepřitáhli

OSTRAVA

Reprezentace se před mistrovstvím světa v Lotyšsku ukázala ve středu doma fanouškům poprvé a naposledy, přesto ostravská ČEZ Aréna zela prázdnotou. Cestu do hlediště na prestižní duel se Slováky si našlo jen něco málo přes dvě tisícovky diváků.

Článek

"Sezóna nám skončila dávno, lidé si tu už hokeje asi odvykli," krčil rameny vítkovický útočník Petr Hubáček. Kromě hloučku bubeníků v rohu haly dotvářel atmosféru přípravného duelu občas jen potlesk zaznívající z řídce obsazeného hlediště. "Škoda, že nepřišlo víc fanoušků. Kdyby byl plný dům, hrálo by se lépe," tvrdil útočník Jan Peterek, jehož těšilo, že se alespoň předvedl poprvé v českém dresu rodině.

Na straně domácích bylo celkem šest debutantů, patřil mezi ně i obránce Zdeněk Kutlák: "Hodně nám záleželo na vítězství, ale museli jsme překonat počáteční nervozitu i delší hledání správného herního tempa. Důležité bylo přečkat slovenské přesilovky, naopak sami jsme jejich fauly trestali."

Důležité vyrovnání zařídil Hubáček. "Rozevřela se přede mnou obrana, měl jsem tam dost prostoru, takže se mi povedlo dát premiérový reprezentační gól," spokojeně pokyvoval hlavou, ale puk si na památku neschoval: "Já tyhle zvyky nepěstuji."

Nejoslavovanějším mužem byl brankář Milan Hnilička, který si zachytal hlavně v první polovině zápasu. Pak už se český tým rozjel a nepouštěl soupeře do tolika šancí.

"Už jsem do branky po více než třech týdnech potřeboval. Přestávka se na mně moc neprojevila, ale jsem rád za povedené zákroky. Byl to těžký zápas, Slováci hráli výborně, perfektně bruslili. O to je důležitější, že jsme to zvládli vítězně," oddechl si český gólman, který bude chytat i dnešní odvetu v Žilině. "Jsem rád, že budu v permanenci."

Reklama

Související témata: