Hlavní obsah

Ručinský oznámil konec s hokejovou reprezentací

PRAHA

Další hokejista zlaté naganské party oznámil, že končí v hokejové reprezentaci. Útočník Martin Ručinský se s odstupem dvou měsíců rozhodl, že podobně jako Jaromír Jágr, Martin Straka či Jaroslav Špaček uzavřel působení v národním mužstvu únorovou olympiádou v Turíně.

Článek

"Je to definitivní. Už nemám co dokazovat, teď přichází řada na mladší," uvedla ČTK prohlášení 35letého Ručinského, který vedle olympijského prvenství zažil i třikrát zlato na MS a celkem odehrál v reprezentaci 89 zápasů. "Až se k tomu jednou budu vracet a vybavovat si ty chvíle, přijdou mi na mysl hlavně vítězné momenty, které opravdu nic v kariéře nepřebije," přiznal útočník NY Rangers, jenž má ještě chuť pár let obstát v NHL, už ale nechce podstupovat vypětí na mezistátní scéně.

Ručinský se cítí podobně jako Straka, který při nedávném loučení s reprezentací uvedl: "Naše generace své jistě odvedla, máme právo na únavu. Už toho bylo dost, poslední dobou to stálé zlaté očekávání bylo i dost vysilující." Z vítězů ZOH 1998 už dříve oficiálně ukončili kariéru v národním mužstvu Svoboda, Šmehlík, Kučera, Růžička, Patera, reálný už není další start v českém dresu ani u Haška, Dopity, Reichla a Beránka.

Reklama