Hlavní obsah

Na ledě by jezdil víc zfetovaný než zdravý, vysvětluje Jandač Sekáčův konec. Kdo ho nahradil?

Praha
Aktualizováno

Útočník Jiří Sekáč kvůli zranění v obličeji nakonec na Channel One Cupu v Helsinkách a Moskvě startovat nebude. Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač tak musel sáhnout již k sedmé změně v původní nominaci. Místo něj povolal Miroslava Formana ze Sparty, který se stal pátým nováčkem v současném výběru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Miroslav Forman se může těšit na Channel One Cup.

Článek

Sekáč utrpěl zranění při úterním tréninku po zásahu pukem a odjel do nemocnice s tržnou ránou a třemi vyraženými zuby. Podle následných odpoledních zpráv měl přesto na druhém podniku Euro Hockey Tour startovat. Jenže nakonec nebude.

"Jirka chtěl jet, jenže během noci, kdy prášky povolily, přišla bolest k sobě víc, než sám čekal. Ráno to bylo špatný. Říkal, že by na ledě jezdil víc zfetovaný než zdravý. Nebyl by stoprocentní," vysvětlil kouč národního týmu Josef Jandač.

Místo Sekáče se rozhodl povolat sparťanského útočníka Miroslava Formana, který tak v šestadvaceti letech zažije reprezentační debut. "Míra v úterý nastoupil za Spartu v Lize mistrů proti Bernu, je v Praze a stihne s námi odletět," oddechl si Jandač, že si Forman během středečního dopoledne, kdy národní tým trénoval v Holešovicích, stačil zařídit víza do Ruska.

"Dneska ráno mě vzbudil telefon od pana Kalouse (asistent reprezentačního trenéra) a byl to trošku šok. Všechno bylo narychlo, ale už je to vyřízené, i víza," uvedl Forman.

Připraven bude už ke čtvrtečnímu souboji v Helsinkách proti domácím Finům, pakliže se ale nikdo nezraní, bude plnit roli třináctého útočníka a do hry nejspíše nezasáhne. Premiéru v národním týmu tak nejspíš zažije až o den v později v Moskvě proti sborné.

Oproti původní nominaci vypadli z kádru ze zdravotních důvodů již dříve obránci Vladimír Roth z Třince, Radim Šimek s útočníkem Michalem Bulířem z Liberce, Tomáš Hyka s Radanem Lencem z Mladé Boleslavi a Petr Holík ze Zlína. Nahradili je zadáci Tomáš Dvořák z Karlových Varů a Martin Pláněk s útočníkem Rudolfem Červeným z Hradce Králové, Robert Říčka ze Zlína, David Tomášek z Pardubic a Lukáš Lhoták ze švýcarského celku Ambri/Piotta. Debutanty jsou vedle Formana také Dvořák, Říčka, Tomášek a Lhoták.

Reklama

Související témata: