Hlavní obsah

Jandače mrzela první třetina, cestováním prohru neomlouval

Moskva

Nevydařená úvodní třetina rozhodla podle trenéra Josefa Jandače o porážce českých hokejistů ve druhém duelu na Channel One Cupu v Moskvě. Stav 0:3 už nedokázali jeho svěřenci po zlepšeném výkonu napravit a přes snížení nakonec s domácím Ruskem prohráli 1:5. Nočním přesunem z Helsinek po duelu s Finy (2:4), trvajícím až do ranních hodin, nechtěl Jandač nepodařený začátek omlouvat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentační trenér Josef Jandač.

Článek

"Všechna logistika, jakou jsme v souvislosti s přesunem absolvovali, nebyla jednoduchá, ale mohli bychom se o tom bavit, kdybychom celý zápas tahali nohy. My ale od druhé třetiny byli v zápase, na ledě bylo jedno mužstvo - my. Nikdo nebrečí. Museli jsme se s tím vypořádat a první třetinu jsme se s tím nevypořádali. Ta rozhodla," řekl novinářům Jandač.

"My jsme v ní byli horší a rychle jsme prohrávali. Ta druhá třetina byla jako den a noc, tam jsme mohli zase naopak my ten zápas zdramatizovat nebo otočit, ale z toho tlaku, který jsme si vytvořili, jsme dali jen jednu branku," navázal Jandač.

Tlak utnul čtvrtý gól

"Ve třetí třetině jsme v tom chtěli samozřejmě pokračovat, ale po té naší přesilovce nějaký tlak utnul rychlý čtvrtý gól, který nás v té snaze trošičku zastavil. Pak už jsme na ten zvrat neměli," doplnil trenér.

Po snížení Tomáše Zohorny z 28. minuty při hře čtyř proti čtyřem jeho týmu nezužitkoval zkrácenou početní výhodu a pak ještě tři další kompletní dvouminutové, než v úvodu třetí části inkasoval na 1:4. "Měli jsme i docela dost přesilovek, které jsme si vytvořili aktivní hrou, ale nesehráli jsme je dobře. Chybí tam finální střela, moment na finální přihrávku, šikovnost v předbrankovém prostoru," popsal nedostatky.

Pozitivem utkání podle Jandače bylo, že se tým po první třetině nevzdal. "Jsem spokojený s tím, že to kluci nezabalili a pokusili se o zvrat. Kdybychom byli trochu šikovnější a důraznější v koncovce, mohlo se to podařit. Rusové dali góly z předbrankových prostorů, kdy puky protečovali. My u nich sice stáli, ale kryli jsme jen tělo, ne hokejku. My si naopak kotouče, které měly projít na bránu, nenašli," prohlásil.

Bouřka nebyla

Žádná bouřka v kabině se po nevydařené úvodní části nekonala. "Nechtěli jsme na kluky tlačit, někoho seřvávat. O tom to nebylo, snažili jsme se je spíš nabudit, že zápas není ztracený. Sami se o tom ostatně brzy přesvědčili. Šli si za tím. Vítr z plachet nám pak sebral opravdu až ten čtvrtý gól," zopakoval Jandač.

Duel v zaplněné VTB Areně proti hvězdám typu Pavla Dacjuka či Ilji Kovalčuka považoval také za dobrou školu pro řadu méně zkušených hráčů v týmu. "Je jen dobře, že si zahráli v takovém prostředí. Jen ať ostruhy získávají, dobře pro ně. Ale bylo by to pozitivnější, kdybychom s tím zápasem něco udělali. Za jednu třetinu se po zádech plácat nechceme a nebudeme. Kdybychom takhle vydrželi hrát šedesát minut, výsledek byl jiný," dodal Jandač.

Reklama

Související témata: