Hlavní obsah

Skauti NHL sledují český supertalent. V zámoří vytipovali Top 10 hráčů pro draft z MS

Praha

Juniorské mistrovství světa má v zámoří velkou prestiž coby přehlídka budoucích hvězd hokejové NHL, která momentálně dává mládí velký prostor. Server nhl.com vybral před pondělním startem šampionátu nejlepší desítku hráčů s šancí na úspěch na draftu a následně i v nejlepší lize světa. Do Top 10 zařadil také českého útočníka Martina Nečase.

Foto: Profimedia.cz

Český juniorský hokejový reprezentant Martin Nečas.

Článek

Náctileté hvězdy předchozího juniorského mistrovství jako Patrik Laine či Auston Matthews se prakticky ihned zabydleli v elitní desítce střelců této sezóny NHL. A je možné, že i právě na startujícím turnaji v Torontu a Montrealu zazáří jejich následovníci.

Server nhl.com tipuje, že by na sebe mohl výrazně upozornit i sedmnáctiletý centr Komety Martin Nečas.

„V Brně prožívá výbornou sezónu. Ve 29 zápasech zaznamenal šest gólů a třináct bodů. V srpnu byl kapitánem českého týmu na Hlinkově memoriálu, kde si připsal dva góly a šest bodů ve čtyřech zápasech. Má rychlost a sebevědomí ve střeleckých příležitostech a při vytváření šancí," charakterizuje zámořský server rodáka z Nového Města na Moravě.

Vedle něj vybral do Top 10 ještě nedraftovaných talentů z účastníků MS také Švédy Liase Anderssona a Eliase Petterssona, Finy Mira Heiskanena, Eeli Tolvanena, Juusa Välimäkiho a Kristiana Vesalainena, Švýcara Nika Hischera, Američana Jakea Oettinger a Slováka Adama Ružičku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články